Geld lenen kost geld

Doorlopend krediet

Let op: per 1 augustus 2019 kun je dit product niet meer afsluiten.

Findio vindt het belangrijk dat consumenten een lening krijgen die past bij de financiële situatie én het doel waarvoor wordt geleend. Dit voorkomt meer en langer lenen dan nodig is. 

Heb je nog geen lening en wil je geld lenen bij Findio? Dan helpen we je graag aan een – verantwoorde - lening met onze Persoonlijke Lening.

Heb je op dit moment een Doorlopend Krediet en wil je deze omzetten naar een Persoonlijke Lening? Dat kan.

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een Doorlopend Krediet is een flexibele lening waarbinnen je geld kan opnemen of aflossen. Bijvoorbeeld op momenten dat je extra financiële ruimte nodig hebt. Voor de aanschaf van een nieuwe auto, voor een verbouwing of omdat je iets achter de hand wil hebben voor het geval dat. 

Bij een Doorlopend Krediet zijn de rente en de looptijd van de lening variabel. Vooraf wordt een kredietlimiet afgesproken. Dit is het bedrag wat je maximaal kan lenen. Alle bedragen die je in de tussentijd aflost, kan je op ieder gewenst moment weer opnemen.

Risico’s van een Doorlopend Krediet

De looptijd van een Doorlopend Krediet is variabel. Hierdoor weet je vooraf niet precies hoe lang je bezig bent met aflossen. Het bedrag dat je iedere maand aflost, bestaat uit rente en aflossing. Een Doorlopend Krediet wordt vaak niet compleet afgelost. Extra financiële ruimte is verleidelijk en wordt vaak opgenomen voor zaken waarvoor deze niet persé nodig is.

Bij een Doorlopend Krediet is de rente niet aftrekbaar. Bij een Persoonlijke Lening - onder bepaalde voorwaarden - wel.

Kies voor zekerheid bij Findio

Door te stoppen met het Doorlopend Krediet betaal je bij Findio geen variabele rente meer. Het belangrijkste voordeel hiervan is zekerheid. Zekerheid voor iedereen die een lening bij ons afsluit. 

Met een Persoonlijke Lening weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vaste rente en een vast maandbedrag gedurende een vaststaande periode. En aan het einde van de looptijd heb je je lening gegarandeerd afgelost. Wel zo’n fijne gedachte, toch? 

Wil je in de tussentijd extra aflossen op je lening? Dat kan. Bij Findio kun je op elk moment kosteloos extra aflossen op je Persoonlijke Lening.

Oversluiten Doorlopend Krediet

Heb je op dit moment een Doorlopend Krediet en wil je deze oversluiten naar een Persoonlijke Lening? Dat kan. Vraag dan een Persoonlijke Lening bij ons aan. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt de oude lening (of leningen) ingelost met de nieuwe lening. Je Persoonlijke Lening is dan een lening met een mét een scherpe vaste rente, vaste looptijd en boetevrij aflosbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Ga akkoord