Geld lenen kost geld

Geld aflossen

Kun je extra aflossen op jouw lening? Dat is een slimme zet, want zo zorg je ervoor dat je sneller dan afgesproken je lening aflost. Extra aflossen op jouw Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet is kosteloos en kun je op de volgende 3 manieren doen:

  1. via Mijn Findio
  2. via iDEAL
  3. via een overschrijving

1. Extra aflossen via Mijn Findio

Extra aflossen kan via jouw persoonlijke, beveiligde omgeving: Mijn Findio. Log in, ga naar ‘Mijn lening’ en ga dan naar ‘Betalen via iDEAL’. Vul hier jouw gegevens in en klik vervolgens op ‘Betalen’.


2. Extra aflossen via iDEAL

Maak je geen gebruik van Mijn Findio? Ga dan direct naar Betalen via íDEAL. Vul hier jouw gegevens in en klik vervolgens op 'Betalen'.


3. Extra aflossen via een overschrijving

Maak je geen gebruik van Mijn Findio of iDEAL? Schrijf dan het bedrag dat je extra wilt aflossen over naar IBAN-nummer NL57 ABNA 0621 2120 75. Zorg ervoor dat je jouw contractnummer en naam vermeldt bij de overschrijving.


Toelichting extra aflossen bij een Persoonlijke Lening

Wil je extra aflossen op een Persoonlijke Lening? Dat kan. Controleer eerst het huidige saldo vóórdat je een extra aflossing aan ons overmaakt. Maak vervolgens uiterlijk 5 dagen vóór de vervaldatum van je factuur een extra betaling aan ons over. Dit extra aflossingsbedrag kun je samen met je factuur betalen. Zorg ervoor dat dit extra aflossingsbedrag gelijk is aan de hoogte van je maandtermijn plús het bedrag dat je extra wilt aflossen. 

Vermeld in de betaalopdracht altijd het contractnummer waarop de betaling betrekking heeft. Is er sprake van een betaalachterstand? Dan wordt de extra betaling eerst verrekend met de achterstand. 

Een voorbeeld: stel je hebt een maandtermijn van € 150 en je wilt € 350 extra aflossen, betaal dan een bedrag van € 500. Uit dit bedrag wordt eerst de openstaande maandtermijn van € 150 betaald. Er blijft dan € 350 over die als extra aflossing wordt verwerkt. Heb je een betaalachterstand van € 300, dan verrekenen wij die eerst, daarna de eerstvolgende termijn van € 150, het overblijvende bedrag van € 50 wordt verwerkt als extra aflossing.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Ga akkoord