Geld lenen kost geld

Geld aflossen

Kun je extra aflossen op jouw lening? Dat is een slimme zet, want zo zorg je ervoor dat je sneller dan afgesproken je lening aflost. Extra aflossen op jouw Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet is kosteloos en kun je op de volgende 3 manieren doen:

 1. via Mijn Findio
 2. via iDEAL
 3. via een overschrijving

1. Extra aflossen via Mijn Findio

Extra aflossen kan via jouw persoonlijke, beveiligde omgeving: Mijn Findio. Log in en klik op 'Direct aflossen'.

2. Extra aflossen via iDEAL

Maak je geen gebruik van Mijn Findio? Ga dan direct naar Betalen via iDEAL. Vul hier jouw gegevens in en klik vervolgens op 'Betalen'.

Zorg ervoor dat je jouw contractnummer en naam vermeldt bij de overschrijving

3. Extra aflossen via een overschrijving

Maak je geen gebruik van Mijn Findio of iDEAL? Schrijf dan het bedrag dat je extra wilt aflossen over naar IBAN-nummer NL57 ABNA 0621 2120 75.

Zorg ervoor dat je jouw contractnummer en naam vermeldt bij de overschrijving.


Toelichting extra aflossen bij een Persoonlijke Lening

Wil je extra aflossen op een Persoonlijke Lening? Dat kan.

Controleer eerst het huidige saldo vóórdat je een extra aflossing aan ons overmaakt. Dit kan op jouw Mijn Findio omgeving. Dit saldo is het leenbedrag dat nog openstaat. Maak vervolgens uiterlijk 5 dagen vóór de vervaldatum van je factuur een extra betaling aan ons over.

In één keer alles aflossen

Wil je de lening in één keer helemaal aflossen? Houd er dan rekening mee dat het saldo dat je in Mijn Findio ziet alleen het leenbedrag is, exclusief de rente. Neem contact met ons op via 0800 346 346 0 of via ons contactformulier. Wij berekenen dan het inlossaldo voor je, zodat je weet welk bedrag je over moet maken om de gehele lening af te betalen.


Hoe wij je extra aflossing verwerken:

Voorbeeld 1 Extra aflossen.

Je vaste maandbedrag van €300 wordt normaalgesproken op de 29e van de maand automatisch afgeschreven. Op 20 maart (meer dan 5 dagen voor de vervaldatum van je factuur) maak je zelf €1000 over.

 • Wij zien dit als een vooruitbetaling voor het maandbedrag dat eigenlijk de 29e zou worden afgeschreven. Op 29 maart zullen wij daarom geen geld afschrijven via automatische incasso.
 • De overige €700 zien wij als extra aflossing. Dit zie je terug in MijnFindio doordat je saldo €700 lager is geworden. Over deze €700 hoef je ook geen rente meer te betalen. De looptijd van je lening wordt hierdoor korter.
 • In april wordt weer gewoon automatisch €300 van je rekening afgeschreven. 

Voorbeeld 2 Geld over maken binnen 5 dagen voor factuurdatum.

Je vaste maandbedrag van €150 wordt normaalgesproken op de 29e van de maand automatisch afgeschreven. Op 26 maart (minder dan 5 dagen voor de vervaldatum van je factuur) maak je zelf €300 over. 

 • Wij kunnen deze betaling niet meer meenemen als verrekening met het maandbedrag dat we op 29 maart incasseren.
 • Wij zien dit als vooruitbetaling voor het volgende maandbedrag van 29 april Op 29 april zullen wij daarom geen geld afschrijven via automatische incasso. 
 • De overige €150 zien wij als extra aflossing. Dit zie je terug in MijnFindio doordat je saldo €150 lager is geworden. Over deze €150 hoef je ook geen rente meer te betalen. De looptijd van je lening wordt hierdoor korter. 
 • In mei wordt weer gewoon automatisch €150 van je rekening afgeschreven. 

Voorbeeld 3 Betalingsachterstand.

Je vaste maandbedrag van €250 wordt normaalgesproken op de 29e van de maand automatisch afgeschreven. In juni is de afschrijving niet gelukt en je hebt dus een betalingsachterstand van €250. Op 21 juli (meer dan 5 dagen voor de vervaldatum van je factuur) maak je zelf €400 over.

 • Wij zien dit in eerste instantie als een betaling van de achterstand van de maand juni (€250).
 • De rest van het bedrag zien wij als vooruitbetaling van de factuur van juli. Dit is €400-€250= €150. 
 • Op 29 juli wordt het restant bedrag van deze factuur (€250 - €150 = €100) via automatische incasso van je rekening afgeschreven. 
 • In augustus wordt weer gewoon automatisch €250 van je rekening afgeschreven.