Geld lenen kost geld

Hoe werkt een lening?

Als je geld leent bij Findio, betaal je daarvoor iedere maand een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Door af te lossen, betaal je de lening terug.

Een Persoonlijke Lening: zekerheid

Bij een Persoonlijke Lening maken we aan het begin van de lening al afspraken over het rente- en aflossingsbedrag dat je betaalt. Het rentepercentage blijft daarom ongewijzigd. We kunnen daardoor ook precies aangeven wat de looptijd van jouw lening is.

Risico-opslag

De risico-opslag is afhankelijk van het kredietrisico dat wij lopen bij het verstrekken van het krediet. Dit kredietrisico is onder meer gebaseerd op jouw persoonlijke financiële situatie en je gezinssituatie. Op basis hiervan word je bij de kredietaanvraag ingedeeld in een bepaalde risicoklasse. Daarnaast is de hoogte van de risico-opslag afhankelijk van de hoogte van het krediet. Ook het betaalgedrag van andere klanten in jouw risicocategorie kan leiden tot een wijziging van de rente.

Kan ik extra geld opnemen of aflossen?

Uit een Persoonlijke Lening kun je geen geld opnemen, maar je kunt wel kosteloos extra aflossen.

Kan ik mijn leenbedrag verhogen of verlagen?

Wil je je leenbedrag verhogen? Dan kun je een aanvraag doen voor een nieuwe lening. Vervolgens beoordelen wij of je voor dit hogere bedrag in aanmerking komt.

Kan ik bestaande leningen samenvoegen tot één lening (oversluiten)?

Heb je al leningen (roodstand, creditcardschuld, postorderkrediet, lening bij een andere maatschappij) en wil je deze samenvoegen tot één overzichtelijke lening, met een scherpe rente? Geef dat dan aan als je een lening aanvraagt. Wie weet kun je besparen op je lening.

Wanneer eindigt mijn lening?

  1. Heb je jouw Persoonlijke Lening terugbetaald? Dan beëindigen we deze lening direct. 
  2. Findio is per 1 mei 2020 gestopt met Doorlopend Krediet. Voor meer informatie klik hier

Ik weet precies
waar ik voor betaal