Geld lenen kost geld
9,4 Klantwaardering

Bron: eKomi

Findio is voor mij
de manier om geld
te lenen

Seniorenlening

Een moment geduld alsjeblieft, het aanvraagformulier wordt geladen.

Sluit je lopende leningen over naar één lening bij Findio. Wij regelen de oversluiting voor je zonder extra kosten.

 • Mijn leningen overzichtelijk bij elkaar
 • Mogelijk besparen op mijn lening
 • Kortere looptijd mogelijk
Waar wil je voor lenen?

Weet je nog niet waar je de lening voor wilt gebruiken, of staat jouw leendoel er niet tussen? Kies dan voor 'Extra financiële ruimte'.

Kies alsjeblieft een leendoel.

Met welke leningen wil je overstappen?

Vul hier een bedrag van minimaal € 1 in.
Hoeveel wil je lenen? Hoeveel wil je extra lenen naast het bedrag dat je wilt oversluiten?
Totale leenbedrag
Hoeveel wil je maximaal per maand betalen?

Kies hier hoeveel je maximaal per maand wil betalen.

Het leenbedrag en de in te lossen bedragen mogen samen niet hoger zijn dan € 75000.
Het leenbedrag en de in te lossen bedragen mogen samen niet lager zijn dan € 5000.
Details van je berekening

Op het moment dat je de lening afsluit weet je precies wat de totale kosten zullen zijn. De kosten zullen nooit hoger worden, zolang je geen aanpassingen doet aan de lening.

Persoonlijke Lening
 • Vast maandbedrag
mnd
 • Vaste looptijd
%
 • Vaste rente
 • Zonder extra kosten

De gegevens in dit overzicht zijn een indicatie. De looptijd van de lening is afhankelijk van de rente, het leenbedrag en de maandtermijn. De minimale looptijd van een Persoonlijke Lening bedraagt 12 maanden, de maximale looptijd bedraagt 120 maanden. De minimale rente bedraagt 5,6%, de maximale rente bedraagt 10,0%. Aan dit overzicht kun je geen rechten ontlenen.

Seniorenlening: wat is het en hoe werkt het?

Behoor je tot de groep senioren en wil je een lening afsluiten? Hoe werkt het als je daar gebruik van wilt maken? Bij Findio leggen we het je graag uit.

Tip: benieuwd hoeveel je kunt lenen, ook op latere leeftijd? Dan kun je eenvoudig zelf je lening berekenen op onze site. Handig, bijvoorbeeld als je wilt weten of het haalbaar is om een bepaald bedrag te lenen.

Dé seniorenlening bestaat niet 

Bij Findio hebben we geen speciale seniorenlening. Wél is het mogelijk om op latere leeftijd – tot en met 74 jaar - een persoonlijke lening bij Findio af te sluiten. De lening moet vóór je 75e zijn afgelost.

De lening mag je gebruiken op de manier die je wilt. Wil je je huis verbouwen, een mooie nieuwe auto kopen of andere leningen oversluiten? Waarvoor je de lening gebruikt, maakt niet uit, als je maar aan onze voorwaarden voldoet.

Tip: er bestaat officieel niet zoiets als een ‘seniorenlening’. Dat wil zeggen, het is geen apart product dat je alleen vanaf een bepaalde leeftijd kunt afsluiten. Wél kun je bij ons ook op latere leeftijd nog gewoon geld lenen.

Seniorenlening, waar moet ik op letten?

Benieuwd waar je op moet letten als je tot de groep senioren behoort en nadenkt over een lening? We zetten een paar belangrijke elementen op een rij:

 • Hoeveel kun je lenen?
  We berekenen bij Findio wat je maximaal kunt lenen. Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar je (netto)inkomen. Zodra je met pensioen gaat, zal dat inkomen mogelijk lager zijn dan toen je nog werkte. Daar houden we rekening mee, ook als je op dit moment nog niet de pensioengerechtigde leeftijd hebt. 
 • Tot welke leeftijd kun je lenen?
  Bij Findio vinden we dat je ook op latere leeftijd geld moet kunnen lenen. Dat neemt niet weg dat we je boven een bepaalde leeftijd helaas geen geld meer kunnen lenen. Onze adviseurs kunnen je er meer over vertellen.

Leeftijdsgrens bij een persoonlijke lening

Bij Findio kun je op latere leeftijd gebruikmaken van een persoonlijke lening voor senioren. Tot en met 74 jaar kun je een lening afsluiten. Je profiteert dan van de belangrijke voordelen daarvan:

 • Duidelijke looptijd
  Je weet vooraf precies hoe lang de looptijd is. Je weet dus wanneer je de lening hebt terugbetaald. Dus niets om je zorgen over te maken.
 • Vooraf bekende maandlasten
  Zodra jij de lening aanvraagt, berekenen wij de maandlasten en de looptijd. Je weet daardoor precies waar je aan toe bent. En we houden er rekening mee dat je de maandlasten kunt blijven betalen, ook als je binnenkort met pensioen gaat.
 • Boetevrij extra aflossen
  Heb je een meevaller of valt het pensioen hoger uit dan je had verwacht? Dan kun je bij ons altijd boetevrij extra aflossen. Je mag zelfs het volledige bedrag in één keer aflossen.

De persoonlijke lening kun je eenvoudig online aanvragen. We vragen je daarbij om een aantal gegevens, bijvoorbeeld over je inkomen en je persoonlijke situatie. Daarbij vragen we je ook om je leeftijd. Je kunt bij ons tot en met de leeftijd van 74 jaar gebruikmaken van de persoonlijke lening. Je hebt dus ook tijdens je pensioen de mogelijkheid om geld te lenen.

Seniorenlening bij Findio

Heb je interesse in een seniorenlening van Findio? Je kunt online berekenen hoeveel je kunt lenen en daarna het krediet aanvragen. We stellen je dan een persoonlijke lening voor, waarbij we rekening houden met je (pensioen)inkomen. Je weet op die manier zeker dat je de maandlasten kunt blijven betalen.

En heb je vragen over de mogelijkheden om op latere leeftijd geld te lenen? Dan leggen we je dat natuurlijk graag uit. Je weet dan zeker dat je een goede keuze maakt, met maandlasten die je kunt blijven betalen. En kom je er zelf toch niet helemaal uit? Dan helpen we je graag om de persoonlijke lening voor senioren voor je samen te stellen.

Lening aanvragen