Geld lenen kost geld

10 leuke dingen om te doen als je thuisblijft deze zomer

Heb jij nog geen vakantieplannen hebt voor deze zomer? Gelukkig hoef je je ook dan absoluut niet te vervelen. Een verre vakantie is nergens voor nodig, want ook voor thuisblijvers zijn er genoeg leuke dingen te doen. Inspiratie nodig? Wij geven je 10 tips voor leuke dingen om te doen als je thuisblijft deze zomer.

Een culinair feestje

Wie zegt dat je alleen op een zonnig terras in het buitenland lekker kunt eten en drinken?! Ook op je balkon of in de tuin kun je prima een culinair feestje creëren. Maak een lekkere salade, neem de tijd om een eigen sorbet te fabriceren of nodig een paar vrienden uit voor een lekkere barbecue.

In de openlucht!

Een openluchtvoorstelling is, zeker met zonnig weer, een erg leuk idee. Er worden regelmatig cabaret- en theatervoorstellingen georganiseerd in parken. Ook bestaan er heuse openluchtbioscopen in ons land. Houd online de agenda in de gaten en regel op tijd een plekje!

Toerist in eigen land

In Nederland zijn genoeg leuke dingen te beleven. Zelfs zonder ver van huis te gaan, kun je waarschijnlijk wel mooie plekjes ontdekken die je nog niet kende. Ga bijvoorbeeld een dag naar een leuke stad, maak een fietstocht door een mooi natuurgebied of ga een dag naar een museum bij jou in de buurt.

Naar het strand

Op het strand is het natuurlijk goed vertoeven op een zomerse dag. Of je er nu naartoe gaat om in de zon te bakken (vergeet de zonnebrand niet!), om een verkoelende duik in de zee te nemen of om op een kleedje te genieten van de zonsondergang, op het strand kun je je altijd wel vermaken.

Bezoek een Waddeneiland

Wil je redelijk dicht bij huis toch het vakantiegevoel hebben? Ga dan een dag naar een van de Waddeneilanden. Alleen al de overtocht per boot zal je direct het gevoel geven dat je je in het buitenland waant. Op Texel vind je bijvoorbeeld een bekende vuurtoren, een zeehondenopvang en kilometers strand, maar ook op de andere Waddeneilanden is genoeg te beleven. 

Op survivaltocht

Durf jij het aan om op een paar meter hoogte over een loopbrug te wandelen? Word jij enthousiast van een klimmuur? Of ben je misschien zelfs dapper genoeg om te abseilen of tokkelen? Voor iedereen is er wel iets te beleven op een survivalparcours. Ontdek tijdens een dag survivallen de held in jezelf.

Picknicken

Zin in een betaalbaar dagje weg? Neem dan een picknickmand vol zelfgemaakte hapjes mee naar een grasveldje bij jou in de buurt. Op internet zijn genoeg onweerstaanbare recepten te vinden voor lekkere broodjes, salades en andere (gezonde of ongezonde) hapjes om van te genieten. Zoek een leuke plek bij jou in de buurt, trommel een paar mensen op en genieten maar!

Pretpark

Voor wie wel in is voor iets spannends, is een dagje pretpark wel wat. Een leuk uitje voor het hele gezin, want er zijn vaak attracties voor zowel volwassen liefhebbers van spannende achtbanen als voor jonge kinderen die vooral laaiend enthousiast worden van een reuzenrad, een draaimolen en een suikerspinkraam.

Naar de dierentuin

Om een leeuw, een giraf of een zebra in het echt te kunnen bewonderen, hoef je niet per se op safari te gaan. Ook in Nederland zijn genoeg mooie dierenparken waar je deze dieren kunt (laten) zien. Naast grote dierentuinen, is een vlindertuin of een kinderboerderij overigens ook altijd leuk!

Waterpret!

En ten slotte kun je je als je thuisblijft deze zomer ook vermaken met een middag waterpret. Zet een zwembadje op in je achtertuin of bezoek een zwembad bij jou in de buurt. En waterpret in de vorm van een waterpistolengevecht of spelen met sproeiers is natuurlijk ook altijd een goed idee. Voor jong en oud!

Klik hier om te zien wat Nederlanders uitgeven aan vakantie.