Geld lenen kost geld

5 onmisbare tips om een camper te kopen

Campers zijn bezig aan een opmars in Nederland. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een avontuur op vier wielen. Met een camper kun je immers zelf je route uitstippelen en heb je alles binnen handbereik. Ook enthousiast om jouw eigen camper te kopen? Wij zetten 5 goede tips op een rij om een geschikte camper te kopen.

Tip 1: Denk goed na over de indeling

Campers zijn er in allerlei soorten met verschillende indelingen. Welk type camper het beste bij jou past, is afhankelijk van hoe je de camper wilt gebruiken. Het is vooral belangrijk om goed na te denken welke indeling het beste bij jou past. Neem daarbij het bed als uitgangspunt, want dit is erg bepalend voor de indeling van de rest van de camper. Kun je niet kiezen? Dan kun je de camper ook altijd een weekend testen!

Tip 2: Houd het gewicht in de gaten

Ook het gewicht dat een camper mag dragen, is belangrijk als je een camper koopt. Voor iedere kampeerauto is een toegestane maximale massa vastgesteld. Het is belangrijk om van tevoren te weten wat het ledig gewicht en het laadvermogen van de camper zijn. Dit maximum staat altijd vermeld op het kentekenbewijs. Met een rijbewijs B mag je bijvoorbeeld een voertuig van maximaal 3500 kilo besturen. Veel campers hebben namelijk al een ledig gewicht van 3250 kilo, waardoor je nog maar 250 kilo mag meenemen. Hier vallen ook passagiers onder.

Tip 3: Let op de garantie

Een andere tip voor het kopen van een camper is om goed te letten op de garantie. Kies voor een verkoper die is aangesloten bij BOVAG, want dan heeft u altijd garantie. Een camper is immers opgebouwd uit veel onderdelen en het is van belang dat deze goed onderhouden zijn . Kies je voor een tweedehands camper? Check dan of het onderhoud in het verleden is gedaan. Het zou jammer zijn als je ineens een stuk duurder uit bent doordat je van alles moet vervangen.

Tip 4: Ga voor een sterke motor

Ook onder de motorkap verschillen campers met elkaar en het beste is om altijd voor een sterke motor te gaan. Zeker de oudere modellen campers hebben een motor met beperkt vermogen en zijn dus wellicht geen handige keuze. Door te kiezen voor een camper met een krachtige motor kom je veel  gemakkelijker en sneller over alle bergen heen.

Tip 5: Zorg voor een onafhankelijke aankoopkeuring

Wil je een camper via een particulier kopen? Dan is een onafhankelijke aankoopkeuring aan te raden. Hiermee kun je bepalen of de camper die je wilt kopen technisch in orde is. Als leek is dat moeilijk te beoordelen. Een deskundige kan de resultaten met je bespreken, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

En wil je ook weten hoe je een lange rit met de camper overleeft? Klik dan hier.


Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Ga akkoord