Geld lenen kost geld

5 tips om geld te besparen bij een tuinopknapbeurt

Een tuin aanleggen en bijhouden kan snel duur worden. Daarom hebben wij 5 handige bespaartips op een rijtje gezet voor als jij je tuin wilt opknappen. Handig met het oog op de zomer die eraan komt!

Budgettip 1: Doe het lekker zelf!

Naast dat tuinieren een leuke bezigheid is, is het ook een stuk goedkoper dan wanneer je de tuin door iemand anders laat aanpakken. Probeer daarom het meeste zelf te doen. Heb je een grote klus te doen, zoals een boom verwijderen? Vraag dan een goede vriend om een dagdeel mee te helpen. Het geld dat je hiermee bespaart, kun je goed voor andere dingen gebruiken.

Budgettip 2: Zaai alles

Je kent het vast: je wandelt door het tuincentrum en laadt de ene na de mooie plant in je wagentje. Vervolgens schrik je bij de kassa van het bedrag dat je moet afrekenen. Volgroeide planten zijn nu eenmaal erg duur. Probeer daarom zo veel mogelijk zelf te zaaien. Dat is een stuk goedkoper! En natuurlijk is het ook leuk om te zien hoe jouw zaden uiteindelijk tot bloei komen.

Budgettip 3: Leen bij de buren

Niet iedereen heeft een volledige collectie tuingereedschap in de schuur staan. Wanneer je bepaald gereedschap nodig hebt, kun je dit natuurlijk kopen (of huren). Een betere oplossing is echter om het te lenen bij iemand uit de buurt. Er zijn vaak wel buren die een grasmaaier of een heggenschaar hebben die jij mag lenen. Dit bespaart je veel geld!

Budgettip 4: Knutsel zelf

Die gloednieuwe tuinset die je in de catalogus hebt zien staan, ziet er vast prachtig uit. Maar zo’n aankoop is vaak ook onwijs duur. Wees daarom creatief en maak zelf iets. En laten we eerlijk zijn: een unieke bank staat vele malen mooier dan de tuinset die bij half Nederland staat.

Budgettip 5: Koop tweedehands

Kijk ook eens naar tweedehands producten voor de tuin die bijvoorbeeld op Marktplaats.nl worden aangeboden. Een tweedehands hark harkt namelijk net zo goed als een nieuwe van de bouwmarkt. Ook staan er vaak tegels op Marktplaats.nl of andere sites die je voor een prikkie ergens kunt ophalen. Dit scheelt veel in de portemonnee én geeft je tuin meer karakter dan nieuwe tegels.

Lees ook hier hoe jij jouw tuin in 5 stappen ontwerpt!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Ga akkoord