Geld lenen kost geld

Auto kopen op afbetaling? Hoe werkt het kopen van een auto in termijnen?

Dat zul je altijd zien. Net nu je je spaargeld hebt geïnvesteerd in een verbouwing van je huis, houdt je auto ermee op. Balen. Want waar haal je het geld vandaan voor een nieuwe? Heb je er wel eens aan gedacht om een auto te kopen en die gespreid te betalen? Veel autodealers bieden die mogelijkheid. Je sluit via de autodealer een lening af bij een betrouwbare kredietverstrekker. Je kunt ook rechtstreeks naar een bank of financieringsmaatschappij gaan om een lening af te sluiten. In dit artikel lees je er meer over.

auto kopen op afbetalingAuto op afbetaling kopen? Een verstandige keuze?

Is dat wel verstandig? Een auto op afbetaling kopen? Dat hangt helemaal af van jouw financiële situatie. Als je inkomsten en uitgaven dit toelaten, is het een goede optie als je niet genoeg spaargeld hebt om je auto zelf te financieren. Kredietverstrekkers geven je nooit zomaar een lening. Bij Findio controleren we jouw financiën zorgvuldig vóórdat we je een lening geven. Op onze site vind je een handige video waarin we precies uitleggen hoe het aanvraagproces van een lening verloopt.

Soorten financieringen

Als je besluit om een auto te kopen en die in termijnen te betalen, dan sluit je meestal een aflopend krediet af. Bij deze kredietvorm heb je zekerheid, want de rente, de maandtermijn en de looptijd spreek je van tevoren met de kredietverstrekker af.

Tip: stem de looptijd van de lening af op de gebruiksduur van de auto. Dan betaal je niet meer voor de auto als je hem niet meer hebt.

Bij Findio kun je kiezen voor:

  • een persoonlijke lening

Bij Findio voor auto, een onderdeel van Findio dat is gespecialiseerd in autofinancieringen, kun je ook nog kiezen voor:

  • een persoonlijke lening met de auto als onderpand
  • huurkoop

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je in 1x het bedrag dat je nodig hebt om de auto te kopen. Dit betaal je vervolgens in maandelijkse termijnen aan de kredietverstrekker terug. De rente, de maandtermijn en de looptijd staan vast. Op onze site vertellen we je graag meer over de persoonlijke lening.

Persoonlijke lening met de auto als onderpand

Net als bij een ‘gewone’ persoonlijke lening leen je in 1x het bedrag dat je nodig hebt om de auto te kopen. Het verschil is dat de auto het onderpand van de lening vormt. De auto geeft de kredietverstrekker de zekerheid dat de lening tóch wordt terugbetaald als jij betalingsproblemen krijgt. De kredietverstrekker kan de auto dan namelijk opeisen. Meer over de persoonlijke lening met de auto als onderpand vind je op onze site.

Huurkoop

Ook bij huurkoop vormt de auto het onderpand van de lening. Anders is dat je niet alleen een contract sluit met de kredietverstrekker, maar óók met de autodealer bij wie je de auto koopt. De kredietverstrekker betaalt de dealer en je kunt de auto meteen gebruiken alsof die van jou is. Je bent dan economisch eigenaar. Pas als je de auto helemaal hebt afbetaald, ben je ook juridisch eigenaar. Jij betaalt de lening vervolgens in maandelijkse termijnen aan de kredietverstrekker terug. Bij Findio bieden we ook huurkoop. Meer informatie over dit product vind je op onze site.

Leasen

Wil je liever niet een auto op afbetaling kopen? Dan is leasen misschien iets voor jou. Als particulier kun je kiezen voor private lease. Dan rijd je de auto voor een vast bedrag per maand. In dit bedrag zijn ook de kosten van de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud van de auto opgenomen. Alleen de benzine moet je zelf betalen. Je bent meteen economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto kunt gebruiken alsof die van jou is.

Bij Findio bieden we geen private lease, maar wel financial lease, dat is een leasevorm voor zakelijke rijders. Meer daarover vind je op onze site.

Auto kopen op afbetaling: welke mogelijkheid kies jij?

Je ziet het: er zijn voldoende mogelijkheden om een auto te kopen en die in termijnen te betalen. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Bij Findio denken we graag met je mee. Bel ons op 0800 – 346 346 0 of stuur een mail naar [email protected] Je kunt ook terecht bij Findio voor auto: (020) 312 53 99 of [email protected] Zowel bij Findio als Findio voor auto bekijken we je financiële situatie zorgvuldig en geven we je alleen een lening als blijkt dat je de termijnbedragen elke maand kunt betalen. Dan rijd jij straks met een zeker gevoel weg in je nieuwe auto!