Geld lenen kost geld

Hoe overleef je een campervakantie met het gezin?

Een campervakantie kan heel leuk zijn. Maar, zeker met een gezin, is het soms wel een uitdaging om in zo’n kleine ruimte met elkaar te leven. Hoe kun je dan toch de hele campervakantie met het gezin plezier hebben zonder stress en frustraties? Wij zetten 6 tips op een rij.

Bekijk van tevoren mogelijke kampeerplaatsen

Als je kinderen hebt, is het fijn om van tevoren te weten welke campings kindvriendelijk zijn. Hier kun je dus beter onderzoek naar doen vóórdat je met de camper ergens naartoe gaat. Zo kun je er bijvoorbeeld zeker van zijn dat een bepaalde camping van een zwembad is voorzien. Dit bespaart je de nodige stress onderweg.

Kies een plek waar veel te doen is

Niets zo vervelend als je camper steeds te moeten inladen, bijvoorbeeld als je naar het strand moet rijden of het dichtstbijzijnde dorpje wilt bezoeken. Kies daarom voor een kampeerplek waar genoeg te doen is in de buurt, ook als je lopend of met de fiets op stap gaat.

Neem zo min mogelijk mee

Wanneer je met het gezin op campervakantie gaat, is de ruimte in de camper al snel vol. Neem daarom alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Vijf paar schoenen is écht niet nodig. En de mensen op de camping hoeven je heus niet elke dag in een andere outfit te zien. Wel handig is het om een waslijn mee te nemen. Zo kun je vieze kleding snel wassen.

Pak een tent in

Waarom een tent meenemen als je een camper hebt? Nou, een tent is juist heel handig om veel uitgepakte spullen in op te bergen. Denk aan speelgoed voor de kinderen. Maar ook je strandstoelen of kinderzitjes kun je in een tent plaatsen. Wel zo handig om niet te veel spullen te hebben rondslingeren in je camper!

Zorg voor een activiteitentas

Het gebeurt bijna iedere vakantie wel een keer dat het regent. Wees hierop voorbereid door voor een activiteitentas te zorgen. Neem bijvoorbeeld een tas mee met kleurboeken, spelletjes en films voor de kinderen. Zo kun je de kinderen toch bezighouden. Overigens is zo’n tas ook handig voor onderweg!

Beperk je reistijden

Met een camper rijd je al snel heel veel per dag. Je kunt immers overal naartoe gaan. Voor kinderen is alleen niet altijd fijn om constant onderweg te zijn. Overigens geldt voor veel volwassenen hetzelfde. Zorg daarom dat je niet te lang achter elkaar rijdt. Zo creëer je een stressvrije campervakantie met het gezin.

Lees ook hier onze 5 tips hoe je een lange autorit overleefd!