Geld lenen kost geld

Je auto voor meer geld verkopen met deze 5 tips

Er zit vaak een flink prijsverschil tussen de minimale en maximale prijs die je voor jouw auto kan krijgen. Maar met een paar simpele handelingen zorg jij ervoor dat kopers de maximale prijs willen betalen voor jouw auto. Daarom hebben wij 5 tips op een rijtje gezet waardoor jouw auto meer waard wordt in de ogen van de koper.

Maak je auto schoon

Het klinkt misschien als een open deur, maar maak je auto van buiten én van binnen helemaal schoon. Mensen willen nu eenmaal meer geld uitgeven als een auto er netjes uitziet. Ook zorgt dit ervoor dat de auto betrouwbaar overkomt. Zorg er daarom voor dat je de auto even door de wasstraat haalt en van binnen ook goed schoonmaakt. Op deze manier krijg je het meeste voor je auto terug.

Zorg dat je onderhoudsboekje bijgewerkt is

Een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is een grote pré. Hiermee toon jij aan dat de auto altijd goed is onderhouden. Loopt je APK bijna af? Ook dan is het de moeite waard  om je auto opnieuw te laten keuren. Zo zal de koper minder snel argwanend zijn over de staat van de auto en dus ook meer ervoor willen betalen.

Oefen je onderhandel skills

Of je een auto gaat kopen of verkopen, onderhandelen hoort er nu eenmaal bij. Een koper zal altijd iets van de prijs proberen af te praten. Zorg er daarom voor dat je altijd meer vraagt dan dat je er uiteindelijk voor wilt hebben. Hierdoor geef je de koper ook nog eens het gevoel dat hij een goede deal heeft onderhandeld. Maar laat jezelf niet teveel van de prijs afpraten. Spreek daarom altijd een bodemgrens met jezelf af en oefenen kan nooit kwaad.

Zorg ervoor dat alle vloeistoffen op peil zijn

Een koper zal altijd ook onder de motorkap kijken. Het is een kleine moeite om alle vloeistoffen bij te vullen zoals het oliepeil en ruiterwisservloeistof. Dit laat een verzorgde indruk achter en hiermee laat jij zien dat je altijd goed bent omgegaan met de auto.

Vervang wieldoppen of kentekenplaten

Door de jaren heen zullen je wieldoppen wel een aantal krassen vertonen en ook je kentekenplaat wordt er niet mooier op. Als er duidelijk schade te zien is en je krijgt dat niet meer netjes, investeer dan in een nieuw setje. Het kost je maar een paar tientjes, maar dat betaalt zich uiteindelijk terug wanneer jij je auto wilt verkopen.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht.