Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling: hoe werkt dat?

Kopen op afbetaling betekent dat je een product niet in één keer afrekent, maar in termijnen afbetaalt. Dit komt vooral voor bij dure producten, zoals een mooie led-tv of een elektrische fiets. Het voordeel voor jou is dat je het product meteen kunt kopen, óók als je eigenlijk niet genoeg geld hebt. Denk je nu: ‘Mooi, dan koop ik die nieuwe tv en die elektrische fiets lekker op afbetaling’? Lees dan nog even door, want bij kopen op afbetaling ben je uiteindelijk duurder uit. We leggen je graag uit hoe dat komt.

Hoge rente bij kopen op afbetaling

Bij kopen op afbetaling betaal je die fijne elektrische fiets in maandelijkse termijnen terug. In die termijnen is ook een bedrag aan rente opgenomen. Dat is de vergoeding voor het feit dat jij de fiets al kunt gebruiken terwijl je hem nog niet volledig hebt betaald. Soms kan die rente wel oplopen tot 14%. Dit betekent dat je een stuk duurder uit bent dan als je de fiets meteen had afgerekend.

Lenen in plaats van kopen op afbetaling

We begrijpen dat je soms iets heel graag wilt hebben of gewoon nodig hebt, terwijl je er niet genoeg geld voor hebt. Kopen op afbetaling is dan niet de enige oplossing. Sparen is natuurlijk de beste optie. Maar lenen is ook een mogelijkheid. Zeker als het om grote bedragen gaat, kun je beter lenen dan kopen op afbetaling. Bij Banken en financieringsmaatschappijen, zoals Findio, kun je een lening afsluiten. De rente bij banken is een stuk lager dan de rente bij kopen op afbetaling. Bij financieringsmaatschappijen ligt die rente vaak nóg lager. Het loont dus de moeite om je daarin te verdiepen.

Doorlopend krediet

Er zijn twee soorten leningen: het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Bij het doorlopend krediet staan de rente en de looptijd niet vast. Je kunt geld lenen tot aan een vooraf afgesproken kredietlimiet. Geld dat je hebt afgelost, kun je later weer opnemen – tot aan die kredietlimiet. Zo heb je altijd geld achter de hand. Omdat het doorlopend krediet blijft doorlopen totdat jij de leeftijd hebt bereikt waarop je moet aflossen, kun je heel lang aan een doorlopend krediet vastzitten. Daarom hebben we bij Findio besloten om dit product niet meer aan te bieden. Wij willen graag dat onze klanten binnen afzienbare tijd weer schuldenvrij zijn. Andere banken en financieringsmaatschappijen bieden nog wel een doorlopend krediet aan.

Persoonlijke lening

Als je een grote aankoop wilt doen, is een persoonlijke lening een verstandige keuze. Bij Findio ben je daarvoor aan het juiste adres. Van tevoren spreek je met ons de rente, de maandtermijn en de looptijd af. Je weet dus vooraf precies waar je aan toe bent. Bovendien kun je de looptijd van de lening afstemmen op de verwachte levensduur van je product. Zo weet je zeker dat je niet meer voor het product betaalt als je het niet meer hebt. Op onze website vind je alles wat je moet weten over de persoonlijke lening, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Kopen op betaling omruilen voor één lening bij Findio

Heb je in het verleden verschillende producten op afbetaling gekocht en betaal je maandelijks aan verschillende leveranciers af? Dan kunnen we ons voorstellen dat je op een gegeven moment het overzicht een beetje kwijtraakt. Als al die verschillende producten samen een bedrag vertegenwoordigen dat € 5000 of hoger is, dan kun je ervoor kiezen om al die kleine leningen samen te voegen tot één nieuwe lening bij Findio. Dit noemen we oversluiten. Meer over een lening oversluiten lees je op onze site.

Lagere rente

Alle leveranciers worden terugbetaald met de lening van Findio. Het kan zijn dat je een boete moet betalen aan de partij bij wie je op afbetaling hebt gekocht. Het is slim om dat van tevoren uit te zoeken. Desondanks is de kans groot dat je nog steeds goedkoper uit bent als je al die kleine leningen onderbrengt bij Findio. Want hoogstwaarschijnlijk is de rente bij ons een stuk lager. Je betaalt nu alleen nog maar maandelijks een bedrag aan Findio terug. En je weet ook wanneer je de lening hebt afbetaald. Duidelijk en overzichtelijk.

Ben je benieuwd of oversluiten ook voor jou de moeite waard is? Bel ons dan op 0800 – 346 346 0 of stuur een mail naar [email protected] We zoeken het graag voor je uit.