Geld lenen kost geld

Verbouwtips van de Findio Verbouwcoach deel 1

Verbouwen is niet iets wat je zomaar even doet. Maar met een beetje hulp kom je al heel ver. Om jou op weg te helpen, spraken wij met de Findio Verbouwcoach. Wat zijn de allerbeste tips van deze expert voor jouw verbouwing?

1. Huur specialisten in

Niet iedereen is een klusser. Om te voorkomen dat je eindigt in een programma als ‘Help, mijn man is klusser’ is het dan ook raadzaam om een specialist in te huren voor handelingen die jij nog niet helemaal beheerst. Ook met het oog op je eigen veiligheid is dit aan te raden. Werken met elektra en gas is bijvoorbeeld erg gevaarlijk als je niet goed weet wat je doet.

2. Houd rekening met extra uitgaven

Voordat je begint met verbouwen, moet je je budget bepalen. Kijk hierbij niet alleen naar wat alles mag kosten, maar kijk ook verder dan dat. Er zullen altijd onvoorziene kosten zijn. Houd daarom rekening met tegenvallende kostenposten en zet daarvoor geld opzij. Heb je het extra geld uiteindelijk niet nodig? Dan heb je een leuke meevaller.

3. Pak tegenvallers meteen aan

Stel: je bent de keuken aan het verbouwen en je ziet dat de leidingen niet in de staat verkeren die je had gehoopt. Dat is een flinke tegenvaller, maar hiervoor heb je als het goed is geld opzij gezet. Dit zijn klussen die vroeg of laat sowieso aandacht vereisen. Pak deze tegenvallers bij voorkeur meteen aan. Als je wacht, zal je namelijk uiteindelijk duurder uit zijn, omdat je opnieuw moet slopen om erbij te kunnen.

4. Zorg voor voldoende stopcontacten

Je huis komt tijdens het wonen waarschijnlijk steeds voller te staan met elektrische apparaten. Zorg er daarom voor dat er genoeg stopcontacten zijn op verschillende plekken in je huis. Niks is zo vervelend als moeten zoeken naar een ongebruikt stopcontact, zeker in je keuken. Beter te veel dan te weinig!

 5. Kwaliteit moet prioriteit zijn

Goed werk is misschien niet altijd het goedkoopste, maar kan je op de lange termijn wel veel besparen. De vreugde van de prijs is snel voorbij wanneer je je ergert aan de geleverde kwaliteit. Ook is het opnieuw aanleggen van leidingen vanwege lekkage uiteindelijk nog veel duurder dan in één keer goed werk laten doen.