Geld lenen kost geld

Welke documenten moet ik aanleveren om geld te lenen?

Als je geld wilt lenen bij een bank of een financieringsmaatschappij word je zorgvuldig gescreend. Dan weten jij én de kredietverstrekker zeker dat je veilig kunt lenen, zodat je later niet in financiële problemen komt. Denk jij erover om een lening af te sluiten en vraag je je af: ‘Welke documenten moet ik aanleveren om geld te lenen?’ Wij zetten de belangrijkste documenten voor je op een rij.


Drie standaarddocumenten

Als een kredietverstrekker jou een lening geeft, bestaat de kans dat je die op termijn niet kunt terugbetalen. Dat is vervelend voor jou én voor de kredietverstrekker. Daarom wordt jouw financiële situatie tijdens het aanvraagproces altijd zorgvuldig bestudeerd. Zodra jouw kredietaanvraag binnen is, vraagt de kredietverstrekker jou om een aantal documenten te laten zien. Welke documenten dit zijn, hangt helemaal af van jouw persoonlijke financiële situatie. Het maakt bijvoorbeeld uit of je in loondienst bent, een eigen bedrijf hebt of leeft van een uitkering. Wél zijn er drie standaarddocumenten die iedereen moet laten zien:

  • de getekende kredietovereenkomst
  • een kopie van een geldig paspoort of een geldige ID-kaart (géén rijbewijs)
  • een bankafschrift van een volledige maand in pdf-formaat met daarop alle bij- en afschrijvingen

Hoe kan ik de gevraagde documenten het beste laten zien?

Bij Findio kun je de gevraagde documenten uploaden via je eigen persoonlijke online omgeving. We leggen je graag uit hoe dit werkt. Het aanvraagproces van Findio is 100% digitaal: er komt geen papier aan te pas. Op onze website kun je een lening aanvragen. Zodra jouw aanvraag bij ons binnen is, checken we of je in aanmerking komt voor een voorlopige goedkeuring. Zo ja, dan krijg je van ons een e-mail met een link naar je persoonlijke online omgeving. Daar kun je ons vrijblijvende aanbod bekijken. Ga je akkoord? Dan kun je de offerte met één druk op de knop digitaal ondertekenen. Ook kun je in je online omgeving de documenten uploaden die nodig zijn om je aanvraag compleet te maken.

Het beoordelingsproces

Als de getekende offerte en de gevraagde documenten bij ons binnen zijn, gaan we ze beoordelen. Daarbij controleren we of het bedrag dat je wilt lenen, past bij jouw financiële situatie. Ook checken we of je geregistreerd staat bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Dankzij deze stappen kun jij verantwoord lenen.

Is alles in orde? Dan geven we definitief akkoord op jouw aanvraag en maken wij het geld over naar jouw rekening. Daarna kun je het geld besteden aan jouw leendoel. Wat extra fijn is bij Findio: je hebt 30 dagen bedenktijd nadat je de lening hebt afgesloten. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt.

Meer weten?

Wil je meer weten over lenen bij Findio? Op onze website vind je informatie over de voor- en nadelen van lenen en de risico’s en verplichtingen die je aangaat. Zo kom je goed beslagen ten ijs. En heb je toch nog vragen? Bel ons dan op 0800-346 346 0 of stuur een mail naar [email protected] We denken graag met je mee.