Geld lenen kost geld

Overlijdensrisicoverzekering

Als je een lening afsluit bij Findio, kun je daarbij ook een overlijdensrisicoverzekering van Findio nemen.

Voor wie?
  • De Findio overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor mensen die willen voorkomen dat hun partner of nabestaanden achterblijven met een restschuld als ze overlijden.  
  • De Overlijdensrisicoverzekering is minder geschikt voor mensen van wie de partner of nabestaanden het financiële risico van een restschuld na overlijden zélf kunnen dragen.

Kenmerken

De overlijdensrisicoverzekering van Findio is een duidelijk product met een scherpe premie. De kenmerken op een rij:

  • Een te verzekeren bedrag van minimaal € 5.000 en maximaal € 30.000
  • Minimale leeftijd klanten 18 jaar en maximale leeftijd 75 jaar (bij aanvang van de verzekering ben je maximaal 65 jaar)
  • Ook voor zelfstandig ondernemers
  • Maandelijks opzegbaar
  • Niet-rokerskorting

Meer informatie vind je in onze verzekeringskaart


Findio overlijdensrisicoverzekering aanvragen

Wil je een Findio overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor een krediet? Neem dan contact op met één van onze adviseurs via 0800 346 346 1 (08:30-21:00).

Aanvragen

Bij de aanvraag van een Overlijdensrisicoverzekering moet je een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden. Op basis daarvan wordt bepaald  of en tegen welke voorwaarden je de verzekering kunt afsluiten.

Kosten

Je betaalt maandelijks een premie voor de Findio overlijdensrisicoverzekering. Deze premie wijzigt niet tijdens de duur van je contract. De premie wordt maandelijks automatisch geïncasseerd. Het maandbedrag van je lening wordt apart geïncasseerd.

Je kunt een niet-rokerskorting krijgen als je niet rookt of minimaal 24 maanden aaneengesloten - direct voorafgaand aan de ingangsdatum van de verzekering - niet hebt gerookt of andere nicotinehoudende middelen hebt gebruikt.


Uitkering

Heb je een Findio overlijdensrisicoverzekering en kom jij of komt je partner te overlijden? Dan krijgen je nabestaanden een eenmalige uitkering om in te lossen op de restschuld van de lening. De uitkering is nooit hoger dan de restschuld van de lening bij overlijden.  


Duur van de verzekering

De Findio overlijdensrisicoverzekering gaat in op de datum die vermeld staat op de polis en loopt door tot de afgesproken einddatum van de verzekering óf tot het moment dat jij of je partner komt te overlijden óf tot het moment dat je lening is afgelost. Wil je de verzekering tussentijds stoppen, dan kan dat. Je verzekering is namelijk maandelijks opzegbaar.


Algemene voorwaarden

Wil je alle details over de  Findio overlijdensrisicoverzekering weten? Lees dan de algemene voorwaarden.


Rol van Findio

Findio en bemiddelt voor deze verzekering. De Overlijdensrisicoverzekering met de naam Findio Verzekeringen is ontwikkeld in overleg met Findio. De gevolmachtigde agent Dazure BV biedt deze verzekering aan namens Leidsche Verzekeringen.

Klachten

Wij doen onze uiterste best om je goed van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over onze dienstverlening. We horen graag van je als je een klacht hebt. Wij zullen vervolgens ons best doen om je klacht op te lossen.

Alle klachten/geschillen die betrekking hebben op onze de dienstverlening worden in behandeling genomen door de klachten coördinator. We bevestigen binnen 3 werkdagen binnen welke termijn je een reactie kan verwachten, in de vorm van een antwoord of een oplossing. Alsmede wat de vervolgstappen kunnen zijn.

Je klacht kun je sturen naar:
Dazure B.V.
T.a.v. de klachten coördinator
Postbus 1148
4801 BC Breda
Of servicedesk@dazure.nl

Indien het antwoord van de klachten coördinator/directie voor je niet bevredigend is en de klachtenprocedure volledig is doorlopen, dan kun je je binnen 3 maanden wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (verder ook: Kifid). Kifid is een onafhankelijk klachtenloket dat zich bezighoudt met het oplossen van geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Dazure is bekend bij het Kifid onder 300.014580.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.
Ga akkoord