Geld lenen kost geld

Kenmerken Persoonlijke Lening

Bij Findio kun je direct online een persoonlijke lening aanvragen. Hierbij krijg je geen advies over de risico’s en verplichtingen en de vraag of dit de beste lening is voor jou.

Natuurlijk helpen we je graag als je behoefte hebt aan meer informatie. Hieronder staat de belangrijkste informatie op een rijtje. Of je kunt bellen met ons op 0800 346 346 0 .


Een Persoonlijke Lening bij Findio

Een Persoonlijke Lening geeft je zekerheid. Dat komt omdat je van tevoren afspraken maakt over:
 • het bedrag dat je leent (tussen de 5.000 en 75.000 euro).
 • het maandbedrag dat je betaalt (dit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente).
 • de tijd dat de lening loopt (minimaal 6 maanden en maximaal 10 jaar).
 • de rente die je betaalt.

Voor wie is een Persoonlijke lening?

 De Persoonlijke Lening is geschikt voor mensen:

 • die op zoek zijn naar zekerheid, in de vorm van een vaste looptijd en een vaste rente.
 • vanaf 18 jaar (de lening dient voor je 75e afgelost te zijn).
 • die een eenmalige grote uitgave willen doen.

Bij ons kun je ook als je een inkomen hebt als zelfstandig ondernemer een persoonlijke lening aanvragen. Hiervoor gelden speciale regels/voorwaarden, lees ze op onze pagina over lenen als ondernemer.

Leenbedrag en geld ontvangen

Je kunt bij ons een lening aanvragen tussen 5.000 en 75.000 euro. De hoogte van dit bedrag hangt af van je persoonlijke situatie.

Wij vinden het belangrijk dat je een lening afsluit die goed binnen jouw financiële mogelijkheden past, daarom houden wij een maximum aan voor je maandbedrag. Dit mag maximaal 2% zijn van het bedrag dat je verantwoord kunt lenen. Wat dat bedrag is, kun je hiernaast (of hieronder op mobiel) uitrekenen.

Het geld dat je geleend hebt, wordt in één keer op je rekening gestort. Dit doen wij binnen 3 dagen nadat je alle benodigde documenten en het ondertekende contract hebt geüpload. Voorwaarde daarbij is wel dat de documenten compleet en goed leesbaar zijn.

Zodra het geld op je rekening staat kun je het direct uitgeven.

Wat kost een Persoonlijke Lening?

Op het moment dat je de lening afsluit weet je precies wat de totale kosten zullen zijn. De kosten zullen nooit hoger worden, zolang je geen aanpassingen doet aan de lening.

De kosten van de lening bestaan uit leenbedrag dat je moet terugbetalen (aflossen) en een vaste rente. Deze rente is een vast percentage, meer hierover kun je lezen onder Rente. Het totale leenbedrag plus de rentekosten wordt in gelijke maandtermijnen verdeeld over de looptijd van de lening en bepaald dus wat je per maand moet betalen. Dit bedrag blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde.


(Extra) aflossen bij een Persoonlijke Lening

Maandelijks los je een deel van de lening af.

Heb je een keer geld over en wil je extra aflossen? Dat kan bij ons boetevrij. Het kost je dus niets extra’s om dit te doen.

Als je extra hebt afgelost, blijven je maandbedragen even hoog. Maar dankzij het extra terugbetalen kan het aantal maandbedragen wel minder worden, dit betekent dat de looptijd van je lening korter is. Daarnaast betaal je minder rente, dit zorgt ervoor dat het totaal bedrag lager wordt.

Het bedrag dat je hebt afgelost, kun je niet opnieuw opnemen.

Looptijd

Op het moment dat je de lening afsluit, staat vast wat de looptijd is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je tussentijds extra aflost, kan de looptijd korter worden.

Bij Findio bieden we een looptijd van maximaal 10 jaar aan (120 maanden). Daar komt bij dat de lening vóór je 75e verjaardag afgelost moet zijn. Dit kan dus van invloed zijn op de looptijd die je kunt kiezen.


Fiscaal voordeel woningverbetering

Gebruik je de lening voor onderhoud of verbetering van de woning? Dan kun je de rente in de meeste gevallen aftrekken van de belasting. De renteaftrek geldt alléén als je schriftelijk (o.a. met bonnen en facturen) kunt aantonen dat het geleende geld echt is besteed aan de aanschaf, de verbetering of het onderhoud van de eigen woning. Losse elementen (die niet duurzaam verenigd zijn met de woning), vallen niet onder verbetering van de woning.

Risico’s van een lening

Een lening is een overeenkomst die je voor een langere tijd aangaat. Het is dus goed om na te denken over mogelijke veranderingen in je financiële situatie en hier rekening mee te houden. Wij proberen je een zo verantwoord mogelijke lening aan te bieden.

Soms zijn er echter onverwachte omstandigheden zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden waardoor het niet meer mogelijk is om je lening terug te betalen. Om deze risico’s te beperken kun je een zogenaamde kredietbeschermingsverzekering afsluiten, bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.

Wil je hier meer over weten? Bel dan met ons op 0800 346 346 0 of vraag direct online een lening aan.


Hoe verloopt een aanvraag

Heb je een Persoonlijke Lening aangevraagd?
 • Je krijgt direct bericht of je een lening kunt afsluiten.
 • Als je een lening kunt afsluiten, ontvang je een vrijblijvende offerte via e-mail. Dit aanbod is 1 maand geldig.
 • Ben je akkoord met de offerte? Dan onderteken je deze.
 • Upload de ondertekende offerte samen met de gevraagde documenten via onze online documenten pagina. In de e-mail staat de link van jouw persoonlijke omgeving.
 • Wij beoordelen of de documenten compleet en goed leesbaar zijn en alle benodigde informatie bevatten. Als we nog vragen hebben, nemen we contact met je op.
 • Je krijgt van ons bericht dat het contract rond is.
 • Binnen 3 dagen staat het geld op je rekening.

Als de lening rond is dan heb je 30 dagen bedenktijd en kun je het leenbedrag zonder opgaaf van redenen naar ons terugstorten.

Algemene voorwaarden Persoonlijke Lening

Wil je alle details over de Persoonlijke Lening weten? Lees dan onze algemene voorwaarden voor een Persoonlijke lening.

Persoonlijke lening Aanvragen

Bij ons kun je direct online je persoonlijke lening aanvragen.

Kom je er alleen toch niet uit? Of heb je vragen, dan kun je bellen met ons op 0800 346 346 0. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.