Geld lenen kost geld

Tot welke leeftijd kun je geld lenen

Tot welke leeftijd kun je geld lenen en waarom geldt er een leeftijdsgrens? Bij Findio leggen we je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Geldverstrekkers zoals Findio zijn vrij om hun eigen grenzen te hanteren. Andere geldverstrekkers hanteren een leeftijdsgrens vanaf bijvoorbeeld 60, 65 of 70 jaar. Bij Findio vinden we dat je tot en met 74 jaar de mogelijkheid moet hebben om een persoonlijke lening af te sluiten.

Dat betekent dat je óók kunt lenen als je eenmaal met pensioen bent. Om een nieuwe auto te kopen, om je huis te (laten) verbouwen of om bestaande leningen over te sluiten. Online kun je berekenen hoeveel je kunt lenen, ook als je al wat ouder bent.

Geld lenen

Waarom geldt er een leeftijdsgrens?

Klanten vragen ons regelmatig waarom er sprake is van een leeftijdsgrens. Het heeft te maken met de gemiddelde looptijd van de persoonlijke lening en het risico op overlijden naarmate je ouder wordt. Niet iets waar je graag aan denkt, maar wel belangrijk om rekening mee te houden.

De meeste geldverstrekkers verstrekken geen leningen aan personen van 75 jaar en ouder. Findio ook niet. Het risico op overlijden is vanaf die leeftijd te groot. Dat is vervelend, omdat de lening zonder overlijdensrisicoverzekering dan bijvoorbeeld bij de kinderen of andere nabestaanden terechtkomt als degene die de lening heeft afgesloten, overlijdt.

Bij Findio houden we als bovengrens voor het afsluiten van een lening 74 jaar aan. We zorgen er op die manier voor dat je ook op latere leeftijd nog de kans hebt om geld te lenen. De lening moet wél voor je 75e zijn afbetaald.

Persoonlijke lening: tot en met 74 jaar

Dus ben je 60+? Dan kun je gewoon een lening afsluiten bij Findio. Bij een persoonlijke lening van Findio kun je rekenen op:

  • Een duidelijke looptijd
    De looptijd die we je voorstellen, stemmen we natuurlijk netjes af op jouw leeftijd. Dat betekent dat je tot en met je 74e gebruik kunt maken van de lening. Wij zorgen ervoor dat de looptijd vooraf duidelijk is, zodat je precies weet hoe lang de lening loopt en wanneer je die weer hebt terugbetaald.
  • Vooraf bekende maandlasten
    Tegelijk met de looptijd berekenen we ook de maandlasten. Die bestaan uit een combinatie van rente en aflossing. De maandlasten staan gedurende de looptijd van de lening vast, waardoor je tussentijds niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
  • Boetevrij extra aflossen
    Je kunt altijd extra boetevrij aflossen, zoveel je wilt. Dus heb je een meevaller? Valt je pensioen hoger uit of wil je de lening gewoon sneller terugbetalen? Geen probleem. Je bepaalt zelf of je extra wilt aflossen. Wij brengen hiervoor nooit extra kosten in rekening.

Met de persoonlijke lening kun je dus tot op hoge leeftijd geld lenen. Daarbij maakt het niet uit waarvoor je geld wilt lenen. Wij zorgen ervoor dat je een verantwoord bedrag leent. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Op hoge leeftijd geld lenen bij Findio

Wil je op hoge(re) leeftijd geld lenen bij Findio? Je kunt de lening gewoon online aanvragen, net als iedereen. Wij zorgen ervoor dat je niet meer leent dan verantwoord is. Ook als je binnen een paar jaar met pensioen gaat en je inkomen daalt. Daar houden we bij het bepalen van de hoogte van het leenbedrag rekening mee.

Ik bereken zelf,
wat ik kan lenen