Geld lenen kost geld

Veelgestelde vragen - Mijn maandoverzicht

Wanneer ontvang ik het maandoverzicht van mijn Doorlopend Krediet?

Als je een Doorlopend Krediet hebt, ontvang je het eerste maandoverzicht via Mijn Findio. Dit gebeurt halverwege de maand die volgt op de maand waarin het geld op je rekening is gestort. De volgende maandoverzichten kun je iedere maand rond de 20e via Mijn Findio opvragen. Klik daarvoor in het menu op
Mijn Maandoverzicht.

Als je geen Mijn Findio-account hebt, ontvang je het maandoverzicht per post. Ga naar Mijn Findio om een Findio-account aan te maken. Via Mijn Findio kun je altijd bekijken hoeveel je nog moet terugbetalen.

Bij een Persoonlijke Lening krijg je één keer per jaar een jaaroverzicht. Je kunt je actuele rekeningoverzicht ook via Mijn Findio bekijken.

Wat zie ik op het maandoverzicht van mijn Doorlopend Krediet?

Op het maandoverzicht staan de volgende gegevens:

  • het uitstaand saldo op het moment dat het maandoverzicht wordt opgesteld
  • alle mutaties van de afgelopen kalendermaand
  • welk rentepercentage je betaalt voor je lening
  • welk bedrag aan rente je de afgelopen maand voor je lening moest betalen
  • op welke dag wij de komende maand een bedrag afschrijven
  • of je op tijd betaald hebt
  • wat je termijnbedrag voor de komende maand is
  • eventuele wijzigingen
Wanneer krijg ik mijn jaaroverzicht?

Je kunt je jaaroverzicht vanaf februari of maart via Mijn Findio downloaden. Heb je geen Mijn Findio? Dan ontvang je je jaaroverzicht per post.

Heb je een Doorlopend Krediet? Dan staan de gegevens van het jaaroverzicht ook op het laatste maandoverzicht van het jaar.

Waarom zie ik geen renteboeking over januari 2018?

Vanaf januari 2018 is er iets veranderd aan de rente die wordt berekend over je lening. Voortaan wordt je rentebedrag op de laatste dag van de maand bepaald. Zo willen wij jou meer duidelijkheid geven.

Nieuwe datum van rentebepaling

Door de aanpassing in ons systeem zie je in januari geen renteboeking op je mutatieoverzicht staan en vind je in februari eenmalig twee renteboekingen bij je mutaties. Vanaf dat moment ontvang je je maandoverzicht mét één renteboeking steeds tussen de eerste en tweede week van de maand.

Je betaalt niet te veel rente

Door deze wijziging betaal je uiteraard over deze periode niets meer dan met je is afgesproken. Het enige verschil is dat de rente wordt berekend over een andere periode en uit meerdere boekingen kan bestaan.