Geld lenen kost geld

Phishing: vissen naar informatie

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij door criminelen misbruik wordt gemaakt van de naam en kenmerken van een bedrijf door officieel uitziende e-mailberichten te verzenden. Dergelijke e-mails bevatten over het algemeen een link naar een nepwebsite, waar aan klanten wordt gevraagd hun naam en beveiligingsgegevens in te toetsen. Zodra je deze gegevens hebt ingevoerd kunnen deze op legitieme websites worden gebruikt om geld van jouw rekening af te schrijven.

Het is daarom van groot belang dat je uiterst voorzichtig omgaat met e-mails waarin gevraagd wordt naar dergelijke informatie. Hebt u een mail ontvangen van Findio welke u niet vertrouwd? Neem dan contact op met [email protected].

Spoofing

Met spoofing doen criminelen net alsof ze iemand anders zijn. Door middel van trucjes kunnen zij hun telefoonnummer of de afzender van een SMS doen voorkomen alsof het afkomstig is van Findio. Controleer daarom altijd of het bericht wel écht is door vragen te stellen. Vertrouw je het niet? Neem dan contact op met de klantenservice van Findio.

Advanced Fee Fraud

Een andere vorm van fraude is Advanced Fee Fraud. Hierbij wordt je via de e-mail grote sommen geld aangeboden waarbij gevraagd wordt om een kleine vergoeding voor de juridische kosten te betalen. Soms wordt gesteld dat het aangeboden geld afkomstig is van een loterij waar je nooit aan hebt mee gedaan. Er wordt je een percentage van het geld beloofd voor je hulp. In alle gevallen wordt je verzocht een bepaalde vergoeding te betalen. Ga nooit in op dergelijke e-mails. Zij vormen onderdeel van fraudepraktijken en je zult nooit iets van het beloofde geld ontvangen.

Pas op voor spam

Gebruik een spam-filter om te voorkomen dat je dergelijke berichten ziet. Beantwoord nooit een spam-bericht. Dan weet men dat het e-mailadres gebruikt wordt en neemt de hoeveelheid spam alleen maar toe. Wanneer je spam-berichten leest, realiseer je dan: wanneer een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook!