Geld lenen kost geld

Financial Lease speciaal voor ondernemers

Voor wie?

Financial Lease is geschikt voor zelfstandig ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die:
- een nieuwe of gebruikte auto of een bestelauto willen aanschaffen.

- op zoek zijn naar zekerheid, in de vorm van een financiering met een vaste looptijd, een vaste rente en een vast maandbedrag.

- de liquiditeit van hun bedrijf in stand willen houden.

Financial Lease is minder geschikt voor ondernemers  die:
- een terugkerende geldbehoefte hebben.
- regelmatig extra willen aflossen.

Financial Lease: maatwerk en verantwoord

Ben je van plan een nieuwe of gebruikte auto te kopen? Dan weet je waarschijnlijk al precies welk bedrag je hiervoor nodig hebt. Herkenbaar? Kijk dan eens naar de kenmerken van een Financial Lease. Je profiteert zo van:
- een vaste rente.
- een vaste looptijd.
- een lager maandbedrag als je gebruik maakt van een slottermijn.
- een lager kredietbedrag door een inruilauto of aanbetaling.
- afschrijving en rente fiscaal zijn aftrekbaar.

 Bij een Financial Lease weet je van tevoren waar je aan toe bent:
- Je weet welk bedrag je leent.
- Je weet welk maandbedrag je betaalt.
- Je weet hoeveel rente je betaalt per maand.
- Je weet hoeveel je aflost per maand.
- Je weet wanneer je de lening hebt afgelost.
- Je bent direct economisch eigenaar van de auto.

Waarom Financial Lease met een slottermijn?

Je kunt met ons een slottermijn afspreken waardoor je een deel van de lening pas terugbetaalt op de einddatum van de financiering. We berekenen dan hoeveel de auto nog waard zal zijn op de einddatum van je lening. Dat bedrag hoef je ons pas op de einddatum terug te betalen.
Het voordeel hiervan is dat je een lager bedrag per maand aan ons betaalt. Je betaalt natuurlijk wel iedere maand rente over het hele bedrag dat je leent. Je betaalt dus in totaal meer rente als je een slottermijn afspreekt.

Met een slottermijn kan je dus je maandtermijn omlaag brengen. Het bedrag dat je financiert, los je af in gelijke maandtermijnen over een vaste looptijd. Een maandtermijn bestaat uit een bedrag voor aflossing én rente. De hoogte van de slottermijn is afhankelijk van het bouwjaar en gebruik van je auto. Als je alle termijnen - inclusief de slottermijn - hebt betaald, ben je ook ‘juridisch eigenaar’. Met Financial Lease weet je dus precies waar je aan toe bent.

Digitaal ondertekenen

Wist je trouwens dat je je Financial Lease-contract bij Findio voor auto digitaal kunt ondertekenen? Hiervoor gebruiken we iDIN. Het lijkt een beetje op het identificatieproces van je thuisbankieren-app. Meer informatie vind je op idin.nl.

Je ontvangt van ons een speciale ondertekenlink. Dus geen gedoe meer met printen, ondertekenen, scannen en mailen of opsturen. Met een paar muisklikken zet je voortaan digitaal je handtekening.

Is er sprake van meerdere lessees? Dan kan de hoofdaanvrager de ondertekenlink gewoon doorsturen. De overige lessees kunnen het contract dan ondertekenen op een moment dat het hun uitkomt. Snel, veilig en eenvoudig.

Goed om te weten!

Kiezen voor een Financial Lease betekent kiezen voor een financiering met zekerheid. Maar houd wel rekening met het volgende:
- De bedragen die je aflost, kun je niet opnieuw opnemen.
- Eerder aflossen is niet kosteloos.
- De auto is de zekerheid voor je financiering. Je bent ‘economisch eigenaar’ van de auto.
- Findio voor auto voldoet aan de VFN Richtlijn Contractinformatie Financial Lease. Dit betekent dat we transparant zijn over alle contractinformatie.