Geld lenen kost geld

Advertorial MotoPlus, juni 2019

Sven en Jacqueline van der Vlies over Findio:

“Scherpe rente, goed geregeld!”

Sven en Jacqueline

Met een jong gezin met kinderen willen Sven en Jacqueline van der Vlies graag de nodige marge in het budget houden. Zij kozen daarom bij de aanschaf van een Ducati Multistrada voor een financiering van Findio voor motor.

Voor Sven en Jacqueline is motorrijden een moment van ontspanning: “Je bent even in een andere omgeving, weg van het werk en het drukke leven thuis. Je krijgt er een vrij gevoel van”, vertelt politieagente Jacqueline bij Star Twin Motors, waar het stel eerder dit jaar hun Multistrada 1200S kocht. Opvallend is dat zowel Sven als Jacqueline motorrijden, maar dat ze zelden samen op pad gaan: “We hebben maar één motor”, vertelt Sven, die in het dagelijks leven werkt als keurmeester van groenten en fruit. “Maar als je zelf rijdt, ga je niet graag bij iemand achterop. Bovendien hebben we twee kinderen, een van 4 en een van 6. Als je samen weg wilt, moet je oppas regelen. We gaan heel soms wel samen een weekend weg. Dan leen ik de motor van mijn vader.”

Superbikes
Sven en Jacqueline wonen in Berkel en Rodenrijs. Dan is het best wel een stukje rijden naar Star Twin Motors, dat aan het Apeldoorns-Dierens kanaal in Loenen is gevestigd. Daar zit dan ook een verhaal achter: “We hebben Henk-Jan en Wieger van Star Twin Motors leren kennen op de Superbikes, via de familie Van de Mark. Michael is een neef van mijn moeder, vandaar. Drie jaar geleden kwamen we ze tegen en het klikte. We hebben samen een aantal Superbike-races bezocht, in Assen, Magny-Cours en Misano. Op Magny Cours kwamen ze met een groepje van vier man, allemaal op Multistrada’s. Daar hebben we naar staan kijken, want we hadden net onze Suzuki GSR600 verkocht en hadden geen motor meer. En die Multistrada, dat vonden we best een mooie verschijning!”  

Budget
Uiteraard hadden Henk-Jan en Wieger dat onthouden, dus toen er in februari 2019 een mooie occasion binnenkwam, werden Sven en Jacqueline ingeseind: “We hebben ermee gereden en het beviel ons wel. Op de Suzuki zit je opgevouwen, ik kreeg last van mijn knieën”, vertelt Sven. “Op zo’n Multistrada heb je daar geen last van, dat zit heerlijk, ook als je wat langer onderweg bent stap je zonder pijn in je zitvlak af.” Sven en Jacqueline besloten ervoor te gaan, maar moesten nog wel even kijken hoe het benodigde bedrag op tafel kon worden gelegd: “De motor was iets duurder dan ons budget toestond. Daarbij wilden we ook de nodige marge houden voor onvoorziene omstandigheden, voor de kinderen en om leuke dingen te kunnen doen, zoals weekendjes weg. We realiseerden ons ook dat we die motor niet voor de korte termijn kochten. We rijden niet zo veel en als je dan een echt goede, jonge occasion koopt, kun je er lang mee doen. Dan hoef je het bedrag ook niet in een keer op te hoesten, je kunt hem dan net zo goed financieren.”

Findio voor motor
Voor de financiering gingen Sven en Jacqueline niet over één nacht ijs. Ze legden diverse offertes naast elkaar: “Henk-Jan bracht ons op het spoor van Findio voor motor. Die bleek inderdaad de meest gunstige financiering voor ons te hebben. Ze werken met een vaste looptijd, een erg scherpe vaste rente en een vast termijnbedrag. Daardoor weten we precies waar we aan toe zijn. De motor dient als onderpand en dan is het juist gunstig om een Ducati Multistrada te hebben, want die is behoorlijk waardevast. Mocht je hem dan willen verkopen, dan brengt hij in elk geval genoeg op om de lening af te lossen. Want bij Findio voor motor, kun je tussendoor altijd boetevrij aflossen als je geld over hebt. Wat ook heel prettig was, was dat het zo goed geregeld was. We hoefden niet lang te wachten op de uitslag van onze aanvraag. Nadat Findio voor motor de getekende offerte en de gevraagde documenten had beoordeeld en goedgekeurd, konden we naar Star Twin Motors om onze fraaie Multistrada op te halen!”