Geld lenen kost geld

Ik vraag zelf
online een lening
voor mijn youngtimer aan

9,4 Klantwaardering

Bron: eKomi

Youngtimer financieren

Wil je een youngtimer financieren? Met een persoonlijke lening van Findio rijd jij binnenkort in de auto van je dromen. Zonder dat je daar jaren voor hoeft te sparen. Je betaalt een vast laag bedrag per maand.
Tip: zeker weten dat je een goede koop doet? Laat de youngtimer technisch controleren door een ervaren monteur of andere onafhankelijke specialist. Het voorkomt een kat in de zak, zodat je – zonder problemen – jaren in de auto kunt rijden.

Lening aanvragen

Youngtimers zijn voor de één prachtig om te zien, terwijl de ander er graag in investeert vanwege de lage afschrijving. Wat jouw reden ook is, wij onderzoeken graag voor je of jij een persoonlijke lening kunt afsluiten voor een auto ‘op leeftijd’. 

Wat is een youngtimer?

Wil je een financiering afsluiten voor een youngtimer? Hiermee bedoelen we auto’s die minimaal 15 en maximaal 25 jaar oud zijn. Vanaf dat moment gelden ze als youngtimer, terwijl ze bij 25 jaar en ouder worden aangemerkt als oldtimer.

Het voordeel van youngtimers is dat ze meestal goedkoper zijn dan oldtimers. Bovendien zijn ze technisch vaak in goede staat. Met uitgebreid comfort, ook al zijn de modernste technieken natuurlijk nog niet aan boord. 

Fijne auto met weinig kosten

Veel mensen die een youngtimer financieren, kiezen bewust voor een fijne auto met relatief weinig kosten. We zetten een paar voordelen op een rij:

Sterke motor
Wil je graag rijden in een fijne auto, waarbij het niet ontbreekt aan de nodige pk’s? Youngtimers hebben vaak een sterke motor. Auto’s die heerlijk soepel lopen, om nog jaren met veel plezier gebruik van te maken. 
Weinig afschrijving
Een youngtimer van 15 tot 25 jaar oud heeft de grootste afschrijvingen allang achter de rug. De auto heeft de meeste waarde afgeschreven, dus daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Een fijn idee, wat de youngtimer bovendien een interessante investering maakt. 
Technisch relatief eenvoudig

Een youngtimer financieren en die vervolgens zelf onderhouden? Dat kan, dankzij de relatief eenvoudige technische samenstelling. Zonder allerlei geavanceerde computersystemen, die je alleen met de juiste apparatuur kunt uitlezen. Een motor met de bekende mechanische onderdelen, die je prima zelf kunt onderhouden.

Waar moet je op letten? Handige tips voor youngtimers

Een goede keuze maken voor een youngtimer? Wij helpen je met een paar handige tips:
Motor in de youngtimer
Welke motor ligt er in de auto? Een belangrijk aspect, dat bijdraagt aan comfortabel rijgedrag en de te verwachten levensduur. Kies een auto met een behoorlijke motor. Dat komt ook de eventuele waardestijging op termijn ten goede. Motoren met een relatief grote cilinderinhoud worden steeds zeldzamer. 
• Staat van onderhoud
Hoe is de staat van het onderhoud? Kijk goed onder de motorkap en beoordeel bijvoorbeeld de bekleding aan de binnenzijde. Het hoeft niet alles te zeggen, maar geeft waarschijnlijk een goede indicatie van wat je kunt verwachten. Is de youngtimer altijd netjes onderhouden of is het noodzakelijk om hem volledig op te knappen? 
• Verbruik van de auto
Welk verbruik kun je verwachten? Belangrijk als je de youngtimer wilt financieren en hem op een voordelige manier wilt rijden. De relatief grote motoren in de auto’s zijn niet altijd even zuinig. Iets om rekening mee te houden voor de totale kosten per maand. 
Zie je de youngtimer als een investering of lijkt het je gewoon heerlijk om er ontspannen in rond te rijden? We begrijpen bij Findio dat je waarschijnlijk jouw eigen redenen hebt om een klassieker in spe te kopen. We helpen je met de bovenstaande tips graag op weg. En kies je de auto om heel andere redenen? Ook dan kun je een persoonlijke lening aanvragen.

Tip: wil je weten hoe de persoonlijke lening voor een youngtimer werkt? Vraag het onze specialisten. We leggen je graag uit hoe je de auto kunt financieren en welke voorwaarden er gelden. Zodat jij precies weet wat je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan. 

Een youngtimer financieren? De persoonlijke lening

Youngtimer financieren: persoonlijke lening is daarvoor heel geschikt. Je betaalt een vast bedrag per maand, dat bestaat uit rente en aflossing. Uiteraard betaal je een scherpe rente, waardoor de youngtimer niet duur hoeft te zijn. En je hoeft niet eerst jaren te sparen. Wij onderzoeken voor jou of je – op basis van jouw financiële situatie -  de auto van jouw dromen kunt kopen met een financiering van Findio.

Wil je weten wat er mogelijk is op basis van jouw inkomen en persoonlijke situatie? Je kunt online berekenen hoeveel je kunt lenen. Voor een youngtimer, maar ook voor een andere auto. Of voor een heel ander doel. Bij Findio helpen we je jouw dromen te realiseren.  

Vraag hier een lening aan