Geld lenen kost geld

5 tips hoe jij zuiniger omgaat met je auto

Een goed onderhoud aan je auto is zeer belangrijk. Hierdoor heb je langer plezier van je auto en voorkom je onnodig dure reparaties. Wij hebben daarom 5 handige tips op een rijtje gezet zodat jij goedkoper uit bent bij het onderhouden van je auto.

Tip 1: Controleer regelmatig de bandenspanning

Controleer regelmatig je bandenspanning. Deze mag niet te laag zijn. Als de bandenspanning te laag is, slijten je banden namelijk sneller. Ook verbruik je meer brandstof. Controleer ook gelijk het oliepeil en de koelvloeistof. Doe je dit niet, dan ligt er motorschade op de loer die gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Tip 2: Rij rustig

Af en toe lekker het gas indrukken als het licht op groen springt om vervolgens weer hard te remmen voor een zijstraat. Het is eigenlijk onnodig, maar er zijn genoeg automobilisten die het doen. Rij daarom liever wat rustiger, want een stevige rijstijl is enorm slecht voor je auto. Je banden slijten sneller en ook je remmen zijn vaker aan vervanging toe.

Tip 3: Gebruik je airco ook in de winter

Als je airco een lange tijd niet aanstaat, verdrogen de rubberverbindingen. Dit kan leiden tot schimmels in je airco. Dit ruikt niet fris én je kan er ook nog eens heel erg ziek van worden. Bovendien is dit echt een reparatie die heel makkelijk voorkomen kan worden door het hele jaar door even de airco aan te zetten. Bovendien koelt een airco niet alleen je auto, maar haalt het ook het vocht uit je auto. Hierdoor beslaan de ruiten van je auto minder snel, iets wat in de winter erg handig is.

Tip 4: Stel onderhoud en reparaties niet uit

Mijn auto rijdt nog goed dus die onderhoudsbeurt of reparatie kan volgende maand ook nog wel. We denken het allemaal wel eens. Maar het uitstellen van onderhoud is slecht voor je auto. Door rond te rijden met een mankement is de kans groter dat ook andere onderdelen van je auto beschadigen. Ook het mankement zelf kan veel groter worden. Hierdoor ben je uiteindelijk duurder uit bij een onderhoudsbeurt of reparatie.

Tip 5: Voorkom onverwachte kosten

Het is verstandig om goede afspraken te maken voordat je je auto achterlaat bij een garage. Laat je vooraf goed informeren over de kosten. Bespreek ook wat de monteur moet doen als hij of zij onverwachte mankementen tegenkomt tijdens de onderhoudsbeurt. Bij goede afspraken tussen jou en de monteur voorkom je dat je duurder uit bent voor een onderhoudsbeurt dan je vooraf had gedacht.