Geld lenen kost geld

Veelgestelde vragen - Betalen en aflossen

Ik wil extra terugbetalen of mijn lening volledig afbetalen. Hoe doe ik dat?

Wil je eenmalig extra aflossen op je krediet? Dit kan op drie manieren:

  • Je kunt een extra bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL57 ABNA 0621 2120 75 ten name van Findio. Vergeet niet om je contractnummer te vermelden in de omschrijving.
  • Je kunt een extra bedrag overmaken via iDEAL. Ga daarvoor naar ‘Betalen via iDEAL’.
  • Je kunt een extra bedrag overmaken via ‘Mijn Findio’.

Let op: Als je een extra bedrag overmaakt, dan wordt dit bedrag standaard in mindering gebracht op de volgende maandtermijn. Dit betekent dat je eerstvolgende automatische incasso eenmalig lager is of dat we deze niet uitvoeren. Wil je een aflossing doen? Maak dan een bedrag over dat hoger is dan het incassobedrag.

Wil je maandelijks extra aflossen op je krediet? Dit kun je doen door de automatische incasso stop te zetten en zélf elke maand een bedrag over te maken. Om een betalingsachterstand te voorkomen, is het belangrijk dat je dit bedrag ruim voor de afgesproken vervaldatum naar Findio overmaakt. 

Ik heb een betalingsachterstand. Wat moet ik doen?
Vind je het lastig om je rekeningen op tijd te betalen? Je bent zeker niet de enige. Het is niet makkelijk om toe te geven dat je betalingsproblemen hebt. Tóch adviseren wij je dit zo snel mogelijk te doen. Dan kijken we samen of we je kunnen helpen door bijvoorbeeld een betalingsregeling te treffen. Bel ons op 0800 346 346 0 of stuur een e-mail naar [email protected].
Kan ik (tijdelijk) minder aflossen?
Het kan gebeuren dat het even lastig is je volledige maandbedrag te betalen. Bijvoorbeeld als je inkomen tijdelijk lager is dan normaal, bijvoorbeeld bij een scheiding of als je werkloos wordt. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken of - en zo ja hoe - we je lening kunnen aanpassen. Zo kom je niet in de problemen.
Wat betekent het voor mijn lening als ik minder ga aflossen per maand?
Als je een lager termijnbedrag mag gaan betalen, betekent dit dat het langer duurt voordat je je lening hebt terugbetaald. Ook betaal je langer rente. Je betaalt namelijk een vast maandbedrag, waarin de rente en de aflossing bij elkaar opgeteld zijn. Verlaag je dit maandbedrag, dan verlaag je het aflosgedeelte en wordt de looptijd van je krediet verlengd waardoor je langer rente moet betalen.
Wat betekent het voor mijn lening als ik meer ga aflossen per maand?
Als je besluit om je maandbedrag voor je lening te verhogen, betekent dit dat je het geleende geld eerder hebt terugbetaald. Hiermee verlaag je het uitstaande saldo, waardoor je minder rente betaalt en de looptijd van je lening korter wordt.
Tot welke leeftijd mag ik een lening hebben?

Om een Persoonlijke Lening te kunnen afsluiten, mag je niet ouder zijn dan 74 jaar. Je lost af tot aan de einddatum van het contract.