Let op! Geld lenen kost geld

Veelgestelde vragen - Wijzigingen doorgeven

Hoe kan ik mijn contactgegevens wijzigen?
Een adreswijziging kun je op twee manieren aan ons doorgeven.

1. Je kunt je adreswijziging doorgeven via e-mail aan ser[email protected]dio.nl. Vermeld in de e-mail je oude én je nieuwe adres. Stuur ons ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant).

2. Je kunt ons een brief sturen. In die brief zet je je oude en nieuwe adres en je handtekening. Stuur ons ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant).

Een e-mailadreswijziging kun je zelf regelen via Mijn Dossier.
Hoe kan ik mijn telefoonnummer wijzigen?
Je kunt je telefoonnummer schriftelijk, per e-mail of telefonisch aan ons doorgeven. Via Mijn Dossier wordt je verzoek vaak direct verwerkt. Na ontvangst van een schriftelijk verzoek, bedraagt de gemiddelde verwerkingstijd 3 tot 5 werkdagen.
Hoe kan ik mijn bankrekeningnummer wijzigen?

Wil je je bankrekeningnummer wijzigen? Vul dan het formulier Wijzigen rekeningnummer en de doorlopende machtiging SEPA (zie hieronder) in en stuur dit per post naar ons toe. Met dit formulier kan je de incassorekening wijzigen van je lening bij Findio voor Auto, handelsnaam van Findio N.V. Heb je de lening samen met iemand anders? Dan moeten jullie allebei het wijzigingsformulier en het machtigingsformulier ondertekenen. Als wij de formulieren ontvangen, duurt het 3 tot 5 werkdagen om de gegevens aan te passen.

Je kunt hieronder het formulier downloaden.

Formulier Wijzigen rekeningnummer en doorlopende machtiging SEPA Findio

Hoe kan ik mijn incassodatum wijzigen?
Je kan iedere dag van de maand kiezen om je lening te laten incasseren. Stuur een e-mail met je gewenste dag en je contractnummer aan ser[email protected]dio.nl. Je kunt de wijziging ook telefonisch doorgeven. Bel ons daarvoor op 020 312 53 99.
Hoe kan ik mijn maandtermijn wijzigen?
Maandtermijn verhogen
Wil je maandelijks extra aflossen op je krediet? Dit kun je doen door de automatische incasso stop te zetten en zélf elke maand een bedrag naar Findio over te maken. Om een betalingsachterstand te voorkomen, is het belangrijk dat je dit bedrag ruim vóór de afgesproken vervaldatum naar ons overmaakt. 

Maandtermijn verlagen
Het is niet mogelijk om je maandtermijn te verlagen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er in jouw persoonlijke situatie iets verandert, waardoor je je lening wilt aanpassen. Denk aan wijzigingen in je gezinssituatie, een scheiding, ander werk en/of een ander inkomen. In zo’n geval kun je ons het beste even bellen op 020 312 53 99. Dan overleggen we samen wat in jouw situatie de beste oplossing is.