Geld lenen kost geld

Ik wil een lening: 4 zaken om op te letten

Je wilt een lening afsluiten: waar moet je dan op letten? Een belangrijke vraag. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, je leent met een duidelijk doel en de lening moet  passen bij jouw financiele situatie. En je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Waar moet ik op letten als ik een lening afsluit?

Wil je weten waar je op moet letten als je een lening afsluit? We zetten 4 tips voor je op een rij:

 1. Hoogte van de rente
  Hoe hoog is de rente die je betaalt? Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Natuurlijk is een scherpe rente niet het enige waar je op moet letten, maar het helpt je wel om niet onnodig veel te betalen voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening.
  Tip: gebruik het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) om leningen met elkaar te vergelijken. In het JKP zijn alle kosten van de lening opgenomen.  
 2. Doel van de lening
  Wat is het doel van de lening? Als je een persoonlijke lening afsluit voor een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, aanbouw, verbouwing of de aanleg van een tuin is die vaak fiscaal aftrekbaar.
 3. Jouw financiële situatie
  Wat is je huidige financiële situatie? Kun je het geld dat je leent weer binnen de afgesproken periode terugbetalen en zullen de maandlasten geen problemen opleveren? Dat is iets wat wij bij Findio en het Bureau Krediet Registratie goed controleren. Door daar vooraf alvast over na te denken, maak je de kans groter dat we jouw aanvraag kunnen accepteren.
 4. Je leeftijd
  Wat is jouw leeftijd? Bij Findio kun je tot en met 74 jaar een persoonlijke lening afsluiten. Bij veel andere geldverstrekkers ligt die leeftijd lager.

Ik wil een lening: Findio helpt

Je wilt een lening en vraagt je af waar je allemaal op moet letten. Je kunt bij Findio online jouw lening aanvragen. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvende offerte via e-mail. Na beoordeling en goedkeuring van de stukken ontvang je het geld op je rekening.

Kom je er zelf toch niet helemaal uit of ben je benieuwd waar je nog meer op moet letten? Geen probleem, bel met onze adviseurs op telefoonnummer 0800-346 346 1. We helpen je graag, zodat je niets over het hoofd ziet.