Geld lenen kost geld

Een persoonlijke lening
regel ik zelf 

1
2
3
Lening berekenen

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kun je gebruiken om een grote uitgave te doen. Bijvoorbeeld als je een andere auto wilt kopen of je huis wilt verbouwen. Dus ben je toe aan een nieuwe keuken? Wil je je badkamer een make-over geven of heb je een ander doel voor ogen? Met een persoonlijke lening leen je in één keer het geld dat je nodig hebt. Daarna betaal je het geleende bedrag maandelijks aan ons terug. De looptijd en het maandbedrag staan van tevoren vast, dus je komt nooit voor verrassingen te staan.

Persoonlijke lening aanvragen

Wil je een persoonlijke lening aanvragen? Dat kan bij ons direct online. Hierbij gaan wij ervan uit dat je goed geïnformeerd bent over de risico’s en verplichtingen van de lening. Alle belangrijke informatie over de persoonlijke lening vind je onder het aanvraagformulier. Lees deze zorgvuldig door. Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Of heb je hulp nodig? Bel dan met ons op telefoonnummer 0800 346 346 0. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Een moment geduld alsjeblieft, het aanvraagformulier wordt geladen.

Sluit je lopende leningen over naar één lening bij Findio. Wij regelen de oversluiting voor je zonder extra kosten.

 • Mijn leningen overzichtelijk bij elkaar
 • Mogelijk besparen op mijn lening
 • Kortere looptijd mogelijk
Waar wil je voor lenen?

Weet je nog niet waar je de lening voor wilt gebruiken, of staat jouw leendoel er niet tussen? Kies dan voor 'Extra financiële ruimte'.

Kies alsjeblieft een leendoel.

Met welke leningen wil je overstappen?

Vul hier een bedrag van minimaal € 1 in.
Hoeveel wil je lenen? Hoeveel wil je extra lenen naast het bedrag dat je wilt oversluiten?
Totale leenbedrag
Hoeveel wil je maximaal per maand betalen?

Kies hier hoeveel je maximaal per maand wil betalen.

Het leenbedrag en de in te lossen bedragen mogen samen niet hoger zijn dan € 75000.
Het leenbedrag en de in te lossen bedragen mogen samen niet lager zijn dan € 5000.
Details van je berekening

Op het moment dat je de lening afsluit weet je precies wat de totale kosten zullen zijn. De kosten zullen nooit hoger worden, zolang je geen aanpassingen doet aan de lening.

Persoonlijke Lening
 • Vast maandbedrag
mnd
 • Vaste looptijd
%
 • Vaste rente
 • Zonder extra kosten

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening kun je gebruiken om een grote, eenmalige aankoop te doen, zoals een auto, een motor of iets anders dat je graag wilt hebben. Daarnaast kun je de lening gebruiken voor een verbouwing, zonder dat je daarvoor naar de notaris hoeft, zoals bij een hypotheek.

De persoonlijke lening heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 • Je leent een vast bedrag.
 • Het maandbedrag staat vast.
 • De rente staat vast.
 • Je weet hoeveel je per maand aflost.
 • Je kent de looptijd van de lening.

Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Wil je alle details over de persoonlijke lening weten? Bekijk dan de algemene voorwaarden van de persoonlijke lening.

Voor wie is de persoonlijke lening?

De Persoonlijke Lening is geschikt voor jou als je:

 • op zoek bent naar zekerheid, in de vorm van een vaste looptijd en een vaste rente.
 • 18 jaar of ouder bent. (De lening moet voor je 75e afgelost zijn.)
 • eenmalig een grote uitgave wilt doen.

Rente over de persoonlijke lening

Je betaalt bij Findio een scherpe vanaf-rente voor de persoonlijke lening. Vooraf weet je precies hoe hoog de rente is. Bovendien staat de rente gedurende de hele looptijd vast. Zolang jij de lening niet aanpast, worden de kosten niet hoger. 

Actuele rentetarieven Persoonlijke Lening

Hieronder staan de actuele rentes voor een Persoonlijke Lening bij Findio met een looptijd tot maximaal 120 maanden.

Rentetarieven Persoonlijke Lening 6 – 120 maanden per 4 augustus 2022

Van

Tot

Vaste rente

€ 5000 € 10.000 10,0%
€ 10.000 € 15.000 7,0%
€ 15.000 € 25.000 6,2%
€ 25.000 € 50.000 5,7%
€ 50.000 € 75.000 5,6%

Aan deze percentages kun je geen rechten ontlenen.

Je kunt hier de oude tarieven voor onze Persoonlijke Lening bekijken.

Looptijd van het krediet

Zodra je de persoonlijke lening afsluit, staat de looptijd vast. We vertellen je precies hoe lang je de lening hebt. De looptijd is bij Findio minimaal 6 maanden en maximaal 10 jaar, dus 120 maanden. Je moet de lening voor je 75e verjaardag hebben afgelost.

Tip: doe je extra aflossingen? Dan kan het gebeuren dat je de lening al vóór het einde van de looptijd hebt terugbetaald. Omdat de rente wordt berekend over de daadwerkelijke looptijd, betaal je uiteindelijk ook minder rente. 

(Extra) aflossen op de lening

Je lost iedere maand automatisch af op de persoonlijke lening. Zo weet je zeker dat je de lening aan het eind van de looptijd helemaal hebt terugbetaald. Je mag op ieder moment een onbeperkt bedrag extra aflossen, zonder dat we een boete(rente) berekenen. Dus heb je een meevaller of merk je dat je elke maand geld overhoudt? Dan kun je dit gebruiken om de lening sneller af te lossen.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening afsluiten gaat als volgt:

 1. Aanvragen
  Je vraagt de persoonlijke lening online aan, eventueel nadat je een berekening hebt gemaakt van het bedrag dat je kunt lenen. Misschien heb je ook nog eigen geld dat je wilt gebruiken voor de aankoop. Vraag daarom het bedrag aan dat je extra nodig hebt voor de aankoop.

  Tip: bij Findio kun je een bedrag lenen van € 5000 tot € 75.000 als jouw inkomen en persoonlijke situatie dat toelaten.

 2. Beoordelen
  Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen, gaan we ermee aan de slag. We beoordelen jouw persoonlijke situatie en controleren of het bedrag dat je wilt lenen, past bij jouw financiële situatie. We zorgen ervoor dat je maximaal 2% van het bedrag dat je kunt lenen als maandelijkse aflossing betaalt. Wél mag je hier bovenop uiteraard boetevrij extra aflossen.

 3. Uitbetalen
  Is je aanvraag voorlopig akkoord? Dan vragen we je om het voorlopige contract te ondertekenen en dit samen met een aantal belangrijke documenten te uploaden in jouw persoonlijke uploadpagina. Als je aanvraag definitief akkoord is, storten we het geld binnen 3 werkdagen op je rekening. Daarna kun je het geld besteden zoals jij dat wilt.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Twijfel je over de persoonlijke lening? Beoordeel dan aan de hand van de voor- en nadelen hieronder of dit in jouw situatie een goede keuze is.

 • Vaste rente en vast maandbedrag
  Over de persoonlijke lening betaal je een vaste rente. Bovendien staat ook het totale maandbedrag vast, dus inclusief de aflossingen die je doet. Je weet vooraf goed waar je aan toe bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Vaste looptijd
  De lening heeft een vaste looptijd. Aan het eind van de looptijd heb je het bedrag helemaal afgelost.

 • Boetevrij extra aflossen
  Heb je een meevaller of merk je dat je iedere maand geld overhoudt? Je mag altijd boetevrij extra aflossen, dus zonder extra kosten.

Houd er wél rekening mee dat we de persoonlijke lening registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit kan invloed hebben op de mogelijkheid om een hypotheek of een ander krediet af te sluiten, bijvoorbeeld voor een private lease-auto. Ook is het niet mogelijk om geld dat je eenmaal hebt afgelost, weer op te nemen. Je kunt dus niet flexibel met het geleende bedrag omgaan.

Hoe kun je een persoonlijke lening vergelijken?

Zorg er altijd voor dat je goed geïnformeerd bent als je geld leent en verdiep je in de verplichtingen die horen bij geld lenen. Dan weet je zeker dat je kiest voor de lening die het beste bij jouw situatie en jouw leendoel past. Je kunt de persoonlijke lening van verschillende aanbieders vergelijken door goed te letten op een paar belangrijke kenmerken:

 • Rente voor de lening
  Hoeveel rente betaal je voor het bedrag dat je leent? De rente staat vast voor de hele looptijd, dus een lagere rente kan je op termijn veel voordeel opleveren.

 • Looptijd van de lening
  Hoe lang is de looptijd van de persoonlijke lening? Een langere looptijd maakt het maandbedrag lager. Al maak je op de lange termijn juist meer kosten, omdat je voor langere tijd rente betaalt.

 • Extra aflossen
  Check of je tussentijds boetevrij extra kunt aflossen. Bijvoorbeeld na een meevaller of als je inkomen stijgt. Dat kan niet bij elke aanbieder.

Let daarnaast op de bedragen die je kunt lenen. Bij Findio kun je een bedrag lenen van € 5000 tot € 75.000. De bedragen kun je lenen tot je 75e verjaardag, dus ook dat is iets om op te letten in een vergelijking.

Europese standaardinformatie
Findio gebruikt onder andere de ESIC om je goed te informeren over jouw persoonlijke lening. Deze afkorting staat voor Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet. De ESIC is wettelijk verplichte informatie die Findio aan potentiële klanten moet geven. Op die manier is het voor jou mogelijk om op overzichtelijke wijze diverse kredietaanbiedingen te beoordelen en te vergelijken. De ESIC van Findio krijg je bij de offerte voor jouw persoonlijke lening.