Disclaimer

Financial autolease

Financial lease: iets voor jouw zakelijke auto?

Wil je lenen voor jouw nieuwe of gebruikte zakelijke auto? Findio helpt je graag. Speciaal voor zakelijke klanten hebben we financial lease. Met deze leenvorm kun je een bedrijfswagen - bijvoorbeeld een bestelwagen - leasen. Financial lease is er ook voor elektrische auto’s. Findio is misschien niet de goedkoopste in financial lease, maar je weet van tevoren wél precies waar je aan toe bent. Meer dan genoeg reden dus om voor Findio te kiezen.

Je komt in aanmerking voor financial lease als je een middelgrote onderneming hebt, maar ook als je zzp’er bent. Als je kiest voor financial lease, is het de bedoeling dat je de auto zakelijk gebruikt.

 

Financial lease aanvragen voor jouw auto

Je kunt financial lease van Findio op 2 manieren aanvragen:

  • via tussenpersonen die zijn gespecialiseerd in financial lease en samenwerken met Findio.
  • via dealerbedrijven die een partnership met Findio hebben.

Werkt jouw tussenpersoon of autodealer samen met Findio? Dan kun je een aanvraag doen voor een financial lease voor jouw bedrijfswagen. Heb je een mooie auto gezien op de website van de dealer? Klik dan op de bijbehorende financieringsbutton. Heb je de auto in de showroom gezien, dan kan de dealer een aanvraag voor je doen.

Werkt jouw tussenpersoon of autodealer niet samen met Findio? Of wil je meer weten? Bel ons dan op telefoonnummer 020 312 53 99. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur. Wij staan voor je klaar.

 

Wat is financial lease?

Heb je een auto nodig en wil je die zakelijk gaan gebruiken? Dan is financial lease van Findio iets voor jou. Hierbij rijd je je zakelijke auto voor een vast bedrag per maand, zónder dat dit ten koste gaat van de liquiditeit van je bedrijf. Je kunt je werkkapitaal dus gewoon blijven gebruiken om te ondernemen. Goed om te weten: je kunt een financial lease afsluiten voor een nieuwe bedrijfswagen, maar ook voor een occasion.

Je kunt rekenen op een vaste maandtermijn, een vaste rente en een vaste looptijd. Daar maken we van tevoren afspraken over. De looptijd baseren we op het bouwjaar en het verwachte gebruik van de auto die je wilt hebben. Bijkomend voordeel is dat je de afschrijving en de rente kunt aftrekken van de belasting.

Zodra je de financial lease hebt afgesloten, ben je economisch eigenaar van de auto. Je kunt de auto dus meteen gebruiken alsof die van jou is. Als je de laatste maandtermijn hebt betaald, ben je ook juridisch eigenaar.

Wil je het financial lease-bedrag verlagen? Ruil dan je huidige auto in of doe een aanbetaling. Wil je een lagere maandtermijn? Spreek dan een slottermijn met ons af. Dan betaal je een deel van de lening pas terug op de einddatum van de lening. Wij berekenen hoeveel de auto dan nog waard is. Dit bedrag hoef je op dát moment pas terug te betalen. Het voordeel voor jou? Je betaalt een lager bedrag per maand aan ons. Wél betaal je rente over de slottermijn.

Het minimale bedrag voor financial lease is € 5000. Het maximale bedrag is € 250.000.

 

Voor wie is financial lease?

Financial lease is geschikt voor jou als je:

  • zelfstandig ondernemer bent in het midden- en kleinbedrijf.
  • een nieuwe of gebruikte auto wilt aanschaffen voor zakelijk gebruik.
  • houdt van zekerheid: de maandtermijn, rente en looptijd spreken we van tevoren met je af.
  • de liquiditeit van je bedrijf in stand wilt houden.
  • onderneming minimaal 12 maanden bestaat.

Rente

Denk je over een financial lease voor de auto die je zakelijk wilt rijden? Onthoud dan dat Findio een scherpe vanaf-rente rekent. De rente spreken we van tevoren met je af en staat gedurende de hele looptijd van de lening vast. Géén verrassingen.

 

Looptijd bij financial lease

We maken van tevoren een afspraak over de looptijd. Zo weet je precies wanneer je de lening hebt terugbetaald. Bij een financial lease voor jouw zakelijke auto is de looptijd minimaal 12 maanden en maximaal 72 maanden (6 jaar).

 

(Extra) aflossen bij financial lease

Je betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing. Wil je tussentijds extra aflossen? Dat kan, maar daarvoor betaal je een boeterente van maximaal 5%.

 

Hoe werkt financial lease?

Financial lease aanvragen gaat bij Findio in 3 stappen:

  1. Aanvragen
  2. Beoordelen
  3. Uitbetalen

1. Aanvragen

Als jouw autodealer samenwerkt met Findio, dan kun je online een financial lease voor jouw auto aanvragen. Heb je de auto gezien op de website van de autodealer? Klik dan op de financieringsbutton naast de auto. Dan kom je in de aanvraagmodule terecht. Heb je de auto in de showroom gezien, dan kun je samen met de dealer een aanvraag doen. Werkt jouw autodealer niet samen met Findio? Bel ons dan op 020 312 53 99. Ben je geïnteresseerd in een financial lease van Findio? Wij berekenen graag voor jou wat dit kost.

2. Beoordelen

Als we jouw aanvraag hebben ontvangen en voorlopig hebben goedgekeurd, vragen we je om een aantal documenten naar ons te sturen om je aanvraag compleet te maken. Van ons hoor je welke documenten dit zijn. Vervolgens bepalen we of je het gevraagde bedrag kunt lenen door jouw financiële situatie te beoordelen. Oók controleren we of je geregistreerd staat bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

3. Uitbetalen

Is je aanvraag definitief akkoord, dan laten wij de autodealer weten dat hij de auto kan afleveren. Hij maakt vervolgens een afspraak met je. Daarna kun je de auto ophalen.

 

Voor- en nadelen financial lease

Kies je voor financial lease, dan kies je voor zekerheid: de maandtermijn, de rente en de looptijd staan van tevoren vast. Daarnaast ben je meteen economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto vanaf het begin kunt gebruiken alsof die van jou is. Verder kun je de rente en de afschrijving van de belasting aftrekken én je profiteert van investeringsaftrek. Een slottermijn maakt het mogelijk om het maandbedrag te verlagen. Je betaal echter wél rente over de slottermijn. En voor tussentijds extra aflossen betaal je een boeterente van maximaal 5%. Ook ben je pas juridisch eigenaar van de auto als je de laatste maandtermijn hebt betaalt. Weeg de voor- en nadelen van financial lease zorgvuldig tegen elkaar af en neem daarna pas een beslissing. Mogen we je binnenkort als nieuwe klant begroeten?