Disclaimer

Huurkoop auto

Huurkoop voor jouw auto: een prima optie

Wil je geld lenen voor jouw nieuwe of gebruikte auto? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heb je weleens aan een huurkoop voor jouw auto gedacht? Findio voor auto helpt je graag. Je kunt bij ons het volledige bedrag lenen dat de auto kost, maar ook een deel. We hebben verschillende mogelijkheden.

Voor particulieren:

Voor ondernemers:

Huurkoop voor jouw auto aanvragen als particulier

Huurkoop is een veelgekozen leenvorm voor het financieren van auto’s. Wil je een huurkoop voor jouw auto aanvragen als particulier? Bij ons kan dat volledig online. Het is belangrijk dat je goed weet waar je aan begint vóórdat je een huurkoop afsluit. Op deze pagina vind je alle informatie over de voor- en nadelen en de risico’s en verplichtingen van lenen. Wil je meer weten? Of heb je hulp nodig? Bel ons dan op telefoonnummer 020 312 53 99. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur. Wij staan voor je klaar.

Geld lenen met huurkoop

Heb je een nieuwe of gebruikte auto op het oog? Misschien is huurkoop dan iets voor jou. Maar wat is huurkoop precies en is dit product geschikt voor jouw auto? We leggen het je graag uit. Huurkoop is een speciale vorm van de persoonlijke lening, waarbij de auto het onderpand is. Dit betekent dat Findio voor auto de auto kan innemen als je je maandtermijnen niet op tijd betaalt. Bij een huurkoop sluit je een contract met ons én met de autodealer bij wie je de auto wilt kopen. Wij betalen de dealer en je kunt de auto meteen gebruiken alsof die van jou is. Je bent dan economisch eigenaar. Pas als je de auto helemaal hebt afbetaald, ben je ook juridisch eigenaar.

Verder heeft huurkoop dezelfde kenmerken als een gewone persoonlijke lening: de maandtermijn, de rente en de looptijd spreken we van tevoren met je af. Die staan dus vast. Dat geeft zekerheid. Wil je een lager maandbedrag? Dan kun je kiezen voor een slottermijn. Je kunt minimaal € 5.000 en maximaal € 75.000 lenen.

Je kunt een huurkoop afsluiten bij de autodealers die met Findio voor auto samenwerken, zowel voor een nieuwe auto als voor een occasion. Wil je alle details over huurkoop weten? Lees dan onze algemene voorwaarden.

 

Voor wie is huurkoop?

Huurkoop is geschikt voor jou als je:

  • houdt van zekerheid: de maandtermijn, rente en looptijd spreken we van tevoren met je af.
  • minimaal 18 en maximaal 75 jaar oud bent.
  • een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen.

Rente bij huurkoop voor jouw nieuwe auto of occasion

Voor huurkoop rekent Findio voor auto een scherpe vanaf-rente. De rente spreken we van tevoren met je af en staat gedurende de hele looptijd van de lening vast. Géén verrassingen.

 

Looptijd bij huurkoop

Wil je voor jouw nieuwe auto of occasion een huurkoop bij ons afsluiten, dan spreken we van tevoren de looptijd met je af. Zo weet je precies wanneer je de lening hebt terugbetaald. Bij Findio voor auto is de looptijd van een huurkoop minimaal 12 maanden en maximaal 72 maanden (6 jaar). Je moet de lening voor je 76e verjaardag hebben afgelost.

 

(Extra) aflossen bij huurkoop

Je betaalt Findio voor auto elke maand een vast bedrag terug voor de lening. Net zo lang totdat je de lening helemaal hebt afbetaald. Als je wilt, kun je extra bedragen aflossen, dat is boetevrij.

Bij huurkoop is een slottermijn mogelijk. Dit betekent dat je een deel van de lening pas terugbetaalt op de einddatum van de lening. Wij berekenen hoeveel de auto nog waard is op de einddatum van je lening. Dat bedrag hoef je dan pas terug te betalen. Het voordeel hiervan is dat je een lager bedrag per maand aan ons betaalt. Omdat je gedurende de looptijd de slottermijn niet aflost, betaal je uiteindelijk meer rente.

 

Hoe werkt een huurkoop?

Een huurkoop afsluiten, gaat in 3 stappen:

  1. Aanvragen
  2. Beoordelen
  3. Uitbetalen

1. Aanvragen

Geef aan wat het merk of model van de auto is in onze online rekentool. Vul bij een gebruikte auto het kenteken in. Geef daarna aan welk bedrag je wilt lenen, of je een bedrag wilt aanbetalen en of je gebruik wilt maken van een slottermijn. Op basis van deze gegevens krijg je een indicatie te zien van het bedrag dat je kunt lenen, de rente, de maandtermijn en de looptijd. Ben je geïnteresseerd? Dan kun je de lening online aanvragen.

2. Beoordelen

Als we jouw aanvraag hebben ontvangen en voorlopig hebben goedgekeurd, krijg je een mail van ons. In deze mail staat een link naar je persoonlijke online omgeving. Daar kun je ons aanbod bekijken en digitaal ondertekenen. Je kunt je aanvraag compleet maken door een aantal documenten te uploaden. Wij vertellen je welke documenten dit zijn. Vervolgens bepalen we of je het gevraagde bedrag kunt lenen door jouw financiële situatie te beoordelen. Oók controleren we of je geregistreerd staat bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

3. Uitbetalen

Is je aanvraag definitief akkoord, dan spreek je met de autodealer af wanneer je de auto kunt komen ophalen. Daarna storten we het geleende bedrag op de rekening van de autodealer.

 

Voor- en nadelen van huurkoop voor jouw nieuwe auto of occasion

Als je ervoor kiest om jouw nieuwe auto of occasion te financieren met een huurkoop, dan kies je voor zekerheid: de maandtermijn, de rente en de looptijd staan van te voren vast. Ook kun je boetevrij aflossen. Door een aanbetaling te doen, kun je het bedrag dat je moet lenen verlagen. Ook kun je een slottermijn afspreken om de maandtermijn te verlagen. Daar zit ook meteen een nadeel aan: een lagere maandtermijn betekent een langere looptijd en dus meer rente. Een ander nadeel is dat we de auto kunnen innemen als je je maandtermijnen niet op tijd betaalt. Dit gebeurt altijd in overleg met jou als klant. Iets om over na te denken vóórdat je een huurkoop afsluit voor jouw nieuwe auto of occasion.

 

Huurkoop vergelijken

Denk je erover om een huurkoop af te sluiten? Lees dan alle informatie op deze pagina zorgvuldig door, zodat je weet welke risico’s en verplichtingen er bij geld lenen horen. Ook is het verstandig om het aanbod van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de ESIC bedoeld. ESIC staat voor Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet. De ESIC is wettelijk verplichte informatie. Findio voor auto én alle andere kredietverstrekkers in Europa moeten die aan jou als potentiële klant geven. Hiermee kun jij de aanbiedingen van verschillende kredietverstrekkers beoordelen en vergelijken. Je krijgt de ESIC tegelijk met de offerte voor jouw huurkoop. De ESIC helpt jou om te kiezen voor de lening die het beste bij jou past.