Geld lenen kost geld

Mijn lening online beheren. Wat betekent dit voor mijn (digitale) veiligheid?

We raken steeds vaker gewend aan een digitale wereld. Denk aan de verschillende Apps waarmee je 24/7 inzicht hebt in je bankzaken. Of de informatiestroom waarmee je het energieverbruik thuis of de postbezorging zelf in de gaten kunt houden. Wij begrijpen goed dat je óók inzicht wilt hebben in jouw lening bij Findio. Waar en wanneer je wilt. Met Mijn Findio kan dat. Hoe veilig is dat?

Waar kun je op letten?

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee criminelen op slinkse wijze tot informatie proberen te komen. Eén daarvan is phishing waarmee persoonlijke gegevens per e-mail worden opgevraagd.  Deze informatie wordt vervolgens misbruikt voor criminele doeleinden zoals witwassen en identiteitsfraude. Het is daarom belangrijk om adequaat met je gegevens om te gaan en je te allen tijde goed te realiseren waar je jouw gegevens invoert en wie de partij is welke je gegevens ontvangt.

 - Ga zorgvuldig om met je inloggegevens van Mijn Findio

- Controleer of de website veilig is; de URL begint met https:// of controleer het slotje in je browser op het beveiligingscertificaat. 

- Installeer steeds de laatste software en patches op je device

- Stel een spamfilter in je e-mailaccount in

- Findio zal je nooit via een e-mail doorverwijzen naar een website waar je beveiligde informatie moet invoeren.

 Wanneer je twijfelt over bepaalde e-mails die je (ogenschijnlijk) van Findio hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice via [email protected]