Geld lenen kost geld

Kan ik mijn lening wijzigen als ik een andere baan heb of werkloos word?

Heb je een andere baan? Of ben je je baan misschien kwijt? Dit soort veranderingen hebben vaak financiële gevolgen. Informeer Findio daarom altijd direct als jij een andere baan krijgt, als jouw partner een andere baan krijgt, of als jij of jouw partner werkloos wordt.

Wordt jouw inkomen hoger en wil je misschien het bedrag dat je leent verhogen?

Vraag dan een nieuwe lening aan, zonder advies. Kom je er alleen niet uit? Of heb je vragen? Dan kun je bellen met onze adviseurs op 0800 346 346 1.

Wordt jouw inkomen hoger en wil je nu jouw lening sneller aflossen?

Stuur dan een e-mail naar service@findio.nl en vermeld hierbij je nieuwe (hogere) termijnbedrag of bel ons op 0800 - 346 346 0. Onze medewerkers zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wordt jouw inkomen lager door werkloosheid of een andere baan?

Stuur dan een e-mail met een toelichting en een voorstel voor een nieuw (lager) termijnbedrag naar service@findio.nl of een brief naar:

Findio B.V.
Customer Care
Antwoordnummer 592
1100 VD Amsterdam

Findio beoordeelt vervolgens jouw voorstel. Is er een medecontractant? Dan moet hij akkoord zijn. Als je een lager termijnbedrag gaat betalen, worden de totale kosten van je lening hoger en wordt de looptijd van je lening langer.

Hoe gaat Findio mijn lening aanpassen?

Als je in het verleden een lening bij ons hebt afgesloten, hebben we deze lening gebaseerd op jouw toenmalige inkomen en dat van jouw partner. Ga je minder verdienen? Dan kan het zijn dat je je termijnbedrag niet meer op tijd of volledig kunt betalen. We bekijken samen hoe je jouw lening voortzet. Als het mogelijk is, passen we je termijnbedrag aan.

Met dit lagere termijnbedrag kun je jouw lening makkelijker terugbetalen als je minder financiële ruimte hebt. Gevolg is wel dat de looptijd van je overeenkomst langer wordt en dat je meer rente betaalt. Als je weer meer ruimte hebt, kun je natuurlijk altijd weer vragen om een hoger termijnbedrag.


Mijn persoonlijke situatie
is veranderd, en nu?