Let op! Geld lenen kost geld

Veelgestelde vragen - Lening aanpassen

Ik heb een lening en wil de hoogte van het bedrag dat ik leen veranderen. Hoe doe ik dat?

Bij een persoonlijke lening met onderpand, huurkoop of financial lease is het helaas niet mogelijk om bedragen die je al hebt afgelost, weer op te nemen. Wil je geld lenen voor een andere auto? Dan kun je een nieuwe aanvraag indienen.

Waarom moet ik opnieuw documenten aanleveren?
Als je meer of opnieuw wilt lenen, vragen wij om recente informatie, zodat wij kunnen beoordelen of het verantwoord is om je een nieuwe lening aan te bieden. Zo kom je niet voor onverantwoord hoge kosten te staan.
Ik heb een contract getekend voor een krediet. Kan ik er nog vanaf?

Binnen 30 dagen na ondertekening van je Huurkoop of Persoonlijke Lening met onderpand contract kun je dit nog herroepen. Stuur daarvoor een e-mail naar ser[email protected]dio.nl of een brief. Zorg ervoor dat je bericht ook echt binnen 30 dagen bij ons is. Daarna stort je zo snel mogelijk het geld dat je van ons geleend hebt terug. Om er zeker van te zijn dat je het juiste bedrag overmaakt, kun je het beste telefonisch of schriftelijk een inlossaldo bij ons opvragen. Je moet ons namelijk rente betalen voor de periode dat het geld op je rekening stond. 

Let op: de betaling van het geleende bedrag – inclusief de rente - moet binnen 14 dagen nadat je ons een bericht hebt gestuurd, bij ons binnen zijn.